Kategória - Hírek

Videó

A magyar kultúra napja

A járványhelyzet miatt szerényen ünnepelte Jánossomorja a magyar kultúra napját, a Himnusz születésnapját: a művelődési ház ablakaiban nyílt kiállítás. Az ilyenkor hagyományos díjazások is elmaradtak.

Videó

Új könyvtárvezető

Új vezető állt a városi könyvtár élére, de az intézmény modern szemlélete, közösségi térként való működése továbbra is megmarad, éppen úgy, ahogy a járványhelyzet miatti házhoz menő könyvkölcsönzés is.

Videó

A kitelepítés emléknapja

Csendes gyertyagyújtással emlékezett a városvezetés a településről elűzött német ajkúakra a kitelepítés állami emléknapján, január 19-én, kedden délelőtt, a jánossomorjai Ki- és Betelepítési Emlékparkban, a vasútállomáson.

 

Videó

Megtévesztett hatóságok

Kiderült: megtéveszthették a hatóságokat azok a feketeerdei fiatalok, akik emberrablási kísérletről tettek tanúvallomást múlt hónapban, a mosonmagyaróvári rendőrségen, és a közösségi oldalra is felkerült a történetük.

Magyar kultúra napja – másként

A járványhelyzet miatt szerényen ünnepelte Jánossomorja a magyar kultúra napját, a Himnusz születésnapját: a művelődési ház ablakaiban nyílt kiállítás. A járvány miatt az épület ablakaiban állítottak ki képeket, hogy minden arra járó szabadon megtekinthesse. Az Ablak-galériában elsőként Mátyás...

Félrevezetett hatóságok – helyi figyelmeztések

Fontos az idegenekkel szembeni óvatosság, de a megalapozatlan hírek terjesztése is nagy károkat okozhat. Erre hívta fel a figyelmet közösen a jánossomorjai rendőrőrs és az iskolavezetés, egy valótlannak bizonyult gyermekrablási ügy kapcsán. Január 22-én látott napvilágot: Félrevezethették a...

Közel ötezer embert űztek el

Csendes gyertyagyújtással emlékezett a városvezetés a településről elűzött német ajkúakra a kitelepítés állami emléknapján, január 19-én délelőtt, a jánossomorjai Ki- és Betelepítési Emlékparkban, a vasútállomáson. A járványügyi helyzet miatti néma tiszteletadáson Jánossomorja lakói nevében Lőrincz...

Videó

Iparűzési adó kompenzáció

Teljes kompenzációt kapnak az államtól a 25000 fő alatti települések, köztük a 6100 lakosú Jánossomorja is. Ez derül a kormány csütörtökön megjelent rendeletéből. Az iparűzési adó felét elengedő kormányzati rendelkezés nehéz helyzetbe hozta volna az önkormányzatot, a városi fejlesztések zömét...

Videó

Don-kanyar

A Don-kanyar tragédiájára emlékezett Jánossomorja január 12-én – együtt, mégis külön. A helyi hősi emlékműveknél való csendes gyertyagyújtásra kérte most a város a lakókat, a járványügyi szabályokat betartva.

Videó

Stabilabb depónia

Jelentősen stabilizálták a jánossomorjai hulladékdepónia működését 2020-ban. A megyei kormányhivatal vizsgálata hamarosan lezárul, de az üzemeltető, Rekultív Kft. beszámolója szerint komoly eredményeket ismert el a hatóság.