Kategória - Hírek

Videó

1956-ra emlékeztünk

Rövidebben, óvatosabban, de ugyanúgy megélve – így emlékezett Jánossomorja az ’56-os eseményekre csütörtökön este, a menekülők kopjafájánál. A városi ünnepség a járványhelyzet miatt szabadtéren, szabályokkal és sokkal rövidebben zajlott, mint korábban.

Videó

Közmeghallgatás

Bevételek és kiadások, sikerek és újabb célok – ezekről beszéltek a város idei közmeghallgatásán, ami sok kisebb kérdést is hozott, jórészt az út és járdaépítési program kapcsán. De a helyi sportegyesület helyzete is terítékre került.

Videó

13 millió többlettámogatás

Több jut idén járda-felújításra és az Idősek Klubja építését is megtoldotta a városvezetés 13 millió forinttal, a biztos tartalék-alap terhére. Minderről a közmeghallgatás előtti testületi ülésen döntöttek a képviselők.

Videó

Sokan kérnek oltást

Két nap alatt az influenza-oltások kétharmada elfogyott több háziorvosnál, így már újat is igényeltek jövő hétre a kedden megérkezett vakcinából. A koronavírus miatt az iskolában újabb korlátozásokkal találkozhattak a diákok, de a város időseit is másként köszöntötte most Jánossomorja.

Videó

Telekvásárlások

Egy kivétellel helyi kötődésű fiatalok vásárolták meg az önkormányzat eddig eladott kedvezményes telkeit.

Videó

Út- és parkolóépítés

Elkezdődött a Szabadság tér utcáinak építése. A jelenleg kavicsos szakaszon szegéllyel ellátott aszfaltos úttestet épít az önkormányzat több mint 32 milliós, saját forrásból.

Videó

Családi baseball

Szoros és jó kedélyű meccseket hozott a szombat délutáni családi nap a baseball pályán, ahol a szülők is belekóstolhattak abba, milyen összetett sportágat űznek a gyerekek. A meccsek mellett az évértékelésre is jutott idő a délután folyamán.

Videó

Zebraellenőrzések

Pofátlan autósokat igyekszik jobb belátásra bírni a helyi rendőrőrs, több módszerrel is. Az elmúlt időben sok veszélyes helyzet alakult ki Jánossomorján amiatt, hogy több autó nem adja meg az elsőbbséget a gyalogátkelőknél a szabályosan közlekedő gyalogosoknak.

Videó

Parkosító könyvtár

Árnyat adó parkot alakítanak ki a városi könyvtár hátsó udvarában, amelynek első fáját helyi óvodásokkal közösen ültették el a város és az intézmény munkatársai csütörtökön délelőtt.

Videó

Vándorkiállítás

Hétfőtől a Binder üzemben látható a Jánossomorja elmúlt ötven évét bemutató várostörténeti fotókiállítás, amit egy jótékony akcióval koronáztak meg a cég dolgozói.