Kategória - Hírek

Visszaáll a vonatközlekedés

16 vonat érkezik naponta a jánossomorjai vasútállomásra csütörtöktől – már ez áll a menetrendi keresőkben is. Október elsejétől megszűnnek a közfelháborodást kiváltó pótlóbuszok, ismét vonatok járnak a Csorna-Hegyeshalom vasútvonalon. Fotók: GySEV Zrt. – www.gysev.hu A GySEV Zrt...

Videó

Átadták a Kovács és Iparos utcákat

Az itt lakó gyerekek is csatlakoztak az utcaavató hordógurításhoz – Két új utcát adott át az önkormányzat hétfőn a lakóknak, de még kettő felújítását tervezik az őszi időszakra. Az önkormányzat 2022-ig tartó, második útfelújítási programjában 19 utca szerepel, összesen 4 km-hosszan, ebből 11...

Videó

Szigorúbb védekezést kérnek a háziorvosok

A védekezési intézkedések sokkal szigorúbb betartására kérik a háziorvosok Jánossomorja lakosságát. A tapasztalatok szerint sokan nem veszik komolyan az előírásokat és nem is élnek a könnyítési lehetőségekkel, mint amilyen az e-recept, vagy a telefonos konzultáció. A városban ugyanakkor több...

Videó

Ebösszeírás indult

Ebösszeírás kezdődött Jánossomorján. Alig több mint egy hónapjuk van a kutyatulajdonosoknak a szabályok szerint bejelenteni kedvenceiket a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal felé.

Videó

Elsők az asztaliteniszezők

Nagy sikert ünnepelhetett a városi asztalitenisz-élet. A Jánossomorjai Asztalitenisz Klub első lett a 2019/2020-as Győr-Moson-Sopron Megyei asztalitenisz csapatbajnokságon, méghozzá minden mérkőzésüket megnyerve.

Videó

Szezonkezdő kézilabdások

Újra pattog a kézilabda, a JSE legfiatalabb szakosztálya is megkezdi a menetelést a bajnokságban. A felkészülés nem volt zökkenőmentes, de a csapat így is igyekszik teljes erőbedobással a bajnokságra koncentrálni.

Videó

Emlékmű-avatás

A város és a nemzet egységét egyaránt jelképezi az eredeti állapotához hűen felújított Hármashalom és Országzászló. Az emlékhelyet szerdán este, színvonalas ünnepséggel avatták fel, a városnapok és a Trianon 2020 Emlékév csúcspontjaként.

Videó

Két évforduló

Két kerek évfordulót is ünnepelt Jánossomorja az idei városnapok során. A településrészek Jánossomorjává egyesülése 50 évvel ezelőtt történt, a városi könyvtár pedig 60 éve szolgálja a helyi olvasókat, számos alkalommal helyszínt váltva. Most mindkét jubileumra kiállítással emlékeztek a városban.

Videó

Füzetek bemutató

A 100 éve megkötött trinanoni békediktátum hatásáról is olvashatunk a Jánossomorjai Füzetek új számában, amit kedden mutattak be a közönségnek a szerzők.

Videó

Verseny a tűzkakassal

Nagy múzeumokhoz illő alaposság, magas színvonal és a téma iránti elhivatottság jellemzi a Helytörténeti Gyűjtemény új kiállítását – A tűzoltóság történetének fontos korszakait, egyenruháit felvillantó kiállítás a jánossomorjai fiatal, önkéntes tűzoltó magángyűjtő, Telek Bence saját gyűjteményére...