Kategória - Hírek

30 ezer köbméternyi szemét égett

Közel 1500 kukásautónyi szemét égett a jánossomorjai hulladéklerakón, ez 5000 négyzetméteren, nagyjából 30 ezer köbméternyi anyagot jelent. A helyszínen több hivatásos és önkéntes tűzoltó egység kezdte meg az oltást kedden késő délután, Mosonmagyaróvárról, Lébényből, Csornáról, Jánossomorjáról...

Videó

Templomfelújítás

Rég várta most megkezdődött felújítását a szentjánosi templom. Az épület homlokzatáról és tornyáról leomló vakolat és cserép az elmúlt hónapokban többször is veszélyt jelentett az arra járókra. Most kiderült, a torony teteje a vártnál is rosszabb állapotban van.

Videó

Tisztújítás vitákkal

Parázs viták és a szavazati jog körüli értelmezési nézeteltérések jellemezték a Jánossomorjai Sportegyesület pénteki tisztújító közgyűlését, ahol végül az eddigi elnök nyert újra vezetői címet, ám az egyesület tagjainak és pártolóinak alig egy harmadának támogatásával.

Videó

Táborok

A vírusveszély alatt zárva tartó intézmények diáksága a nyári táborok során pótolhatta be az elmúlt hónapok kimaradt élményeit. Erre kínált lehetőséget az elmúlt hetekben az Alapfokú Művészeti Iskola tánctagozata és a művelődési ház hagyományos retró tábora is.
 

Videó

Veterán találkozó

Közel kétszáz különleges járművet neveztek az első jánossomorjai veterán és hobbijármű kiállításra múlt hétvégén. A helyi szervezők szerint sok környékbeli szakember, gyűjtő is itt mutatta meg féltett kincsét, nem távolabbi kiállításokon. A rendezvény népes közönséget is vonzott.Közel kétszáz...

Viharkárok Jánossomorján

Nagy erővel csapott le egy gyorsan érkező zivatar Jánossomorjára kedden késő délután. A vihar leginkább a város középső részein, főként Mosonszentjánoson végzett pusztítást, de információink szerint sérülést, balesetet sehol nem okozott szerencsére. A Dicsőfi utca egyik családi házának kéményét...

Videó

Erősödő költségvetés

Több mint 500 milliót fordíthatott fejlesztésre és beruházásra a város tavaly, a pénzügyi maradvány pedig növekedett, így a járványveszély miatti elvonás ellenére is erősödött a városkassza idén nyárig. Erről is szó volt a testületi ülésen.

Videó

Semmelweis-nap

Díszvacsorán köszöntötte a városért tevékenykedő egészségügyi dolgozókat Jánossomorja Város Önkormányzata, a Semmelweis-nap alkalmából.