Kategória - Hírek

Videó

Újra testületi ülés

Háromhavi kényszerszünet után sok fontos kérdés került a képviselőtestület elé a csütörtök reggeli rendkívüli ülésen. Döntöttek a következő években felújítandó utakról, járdákról, a civil szervezeteknek az év hátralévő részére nyújtandó támogatásokról és az Idősek Klubjáról is.

Videó

Szúnyoggyérítés

Elkezdődött a szúnyogok elleni védekezés a térségben, a hatóságok a rovarok számának megemelkedése előtt igyekeztek beavatkozni.

Videó

Újra klubgyűlés

Régi barátok találkozhattak újra – A járványügyi veszélyhelyzet végeztével először ült össze a Balassi Bálint Nyugdíjas Egyesület az újra megnyílt művelődési házban.

Videó

Kutatás a facéliáért

A facélia gyomirtószer-mentes termesztési technológiájának kidolgozására indított Széchenyi 2020 – pályázati projektet a jánossomorjai Szemes Művek Kft., együttműködve helyi és környékbeli gazdálkodókkal, szakcégekkel és az agrártudományi egyetem szakembereivel.

Kő kövön – Felújítási tervek három évre

Közel húsz utcában útfelújítás, harmincban járdafelújítás – határozott elképzelésekkel vágott a ciklusra szóló felújítási terveibe az önkormányzat. Háromhavi kényszerszünet után sok fontos kérdés került a testület elé a csütörtök reggeli rendkívüli ülésen. A ciklus hároméves útfelújítási és...

Betegségűző tűzugrás

Szent Iván éjszakája, az év legvarázslatosabb éve az európai néphagyományok szerint – Jánossomorján is évről évre tűzugrást rendez az Örökség Kulturális Egyesület. A nyári napfordulóhoz köthető ünnepen a néphit szerint elűzhető a sötétség, a betegség és szerelmek születhetnek vagy...

Videó

Véget ért a veszélyhelyzet

Feloldották a vírusveszély korlátozásait Jánossomorján is. Felgyorsult a betegellátás, újra munkába állhat a képviselő-testület. A járványügyi vonatmenetrend változtatásának szándéka maradt, ellene együtt lépnek fel a környező települések.

Videó

Évzárók

Újra találkozhattak az iskolai osztálytársak, igaz, csak egy gyors évzáró erejéig. Minden osztály külön időpontban kapott bizonyítványt a helyi iskolákban, és szűk körben köszönthették a nyári szünetet.