Kategória - Hírek

Videó

Nyit az óvoda és a bölcsőde

Hétfőtől ismét várják a gyerekeket az óvodák és a bölcsőde is Jánossomorján. Az iskolai oktatás terén is enyhítő intézkedéseket hoztak. Az önkormányzat ismét felmérte, hogy a járvány miatt megszorítások mennyire viselte meg eddig a helyi cégeket.

Videó

Megújuló Iparos utca

Elkezdődött az Iparos utca felújítása. A több mint 400 méteres, erősen leromlott felületű utcát most egy nekifutásra újítják fel, bár korábban a két szakaszra bontása is felmerült.

Videó

Online zeneiskola

Digitális oktatásra állt át a jánossomorjai Alapfokú Művészeti Iskola is az elmúlt hetekben. A tanárok online tartanak egyéni és csoportos órákat, a diákok videókban mutatják meg, miket tanultak.

Videó

Biztos a csatorna

Nem késik a város térségébe tervezett öntözőcsatorna beruházás a járványügyi intézkedések ellenére sem.

Videó

Szabadtéri edzések

Lassan visszatér az élet a jánossomorjai szabadtéri sportlétesítményekbe. A kijárási korlátozások enyhülésével a JSE sporttelepe és az iskola kültéri
pályája is várja a mozogni vágyókat, akár egyénileg, akár csapattal. Újra edzenek a labdarúgók, a kézilabda csapat és a karate szakosztály is.

Videó

Határnyitás és enyhítések

Több területen is enyhültek a járványügyi védekezési szabályok a héten. Ezek közül a legfontosabb, hogy két hónap után megnyílt a jánossomorjai határátlépési pont, ami nagy könnyebbség az ingázóknak. A forgalom az elmúlt napokban nagyobb fennakadások nélkül folyhatott itt.

Videó

Játszótér-felújítás

A játszóterek felújítási programja nem késik a járványügyi védekezés miatti óvatos költségvetés ellenére sem. Elkezdődtek az összesen 35 millió forintos idei beruházás munkálatai.

Videó

Cégek védelemben

Nehéz helyzet elé állította a helyi és környékbeli cégeket a koronavírus miatt kialakult helyzet. A vállalatok mindenhol óvintézkedéseket hoztak a dolgozók egészségének megőrzése és a munkahelyek megtartása érdekében.

Videó

Nem az üzletnyitásra

Nem terveznek a nagyobb élelmiszerüzlet-láncok bevásárlóközpontot nyitni Jánossomorján. Ezt az e heti online városinformációs bejelentkezésében közölte Lőrincz György polgármester, lakossági kérdésre válaszolva.

Megnyitott a határátkelőnk

Szerda hajnaltól az ingázók már használhatják a Jánossomorja és Andau közötti határátlépési pontot, amit gyorsan hoztak létre az illetékes hatóságok. Az átkelő minden nap reggel 5-től 21 óráig tart nyitva. Csak azok mehetnek itt át, akik érvényes munkaviszonyukat igazolni tudó osztrák vagy magyar...