Kategória - Hírek

Videó

Szélviharok kárai

Szélviharok tették nehézzé az elmúlt napokat. Pénteken délelőtt egy zivatarzóna vonult át térségünkön, sok helyen jégesővel, villámlással.

Videó

Jelzőrendszer

Környékbeli viszonylatban sok esettel dolgoznak a családsegítő és gyermekvédelmi szakemberek városunkban a lakosságszámhoz képest. Ez derült ki a csütörtöki jelzőrendszeri fórumon a városházán.

Videó

Klafszky farsang

Idén is valódi közösségi rendezvényé vált a Klafszky Katalin Tagiskola farsangi bálja. A szombat délutáni mulatság fénypontja nyolcadikasok keringője volt.

Videó

Szülői bálok

Segít a szülői munkaközösség: mindkét tagiskolában farsangi bálokon fogták össze a szülőket és az iskolákat segítő civileket az iskolai szülői munkaközösség tagjai.

Videó

Sítábor

Rekordot döntött a résztvevők száma az idei sítáborban, 124 főt számlált a jánossomorjai csoport Präbichlben.

Videó

Babaköszöntő

5 millió forintos induló keretet különített el a város, amiből babakötvény-jellegű támogatási rendszert hozna létre, hogy segítse a város kisgyermekes családjait. Erről a városi babaköszöntő ünnepségen beszélt a polgármester, ahol 25 kisgyereket és családjukat köszöntötték.

Videó

Költségvetés

Erős és céltudatos a város költségvetése, amit szerdán szavaztak meg a képviselők. Ez azt jelenti, hogy minden korábban elindult fejlesztési programot folytatni tudnak, a város pedig közel 400 millió forintos saját forrást tud fordítani a fejlesztésekre, beruházásokra úgy, hogy költségvetése stabil...

Videó

Csatorna épül

Csatornával kötnék össze a Hansági főcsatornát és a Mosoni Dunát, Jánossomorján keresztül, aminek öntözési és vízszabályozási célja van, de akár kenu- és kerékpártúrákra is adna lehetőséget. Csütörtökön mutatták be a terveket a jánossomorjai városházán a szakemberek.

Videó

Télűző diákok

Elűzték a telet a jánossomorjai központi iskola alsós diákjai és tanárai, ahogy már az hagyomány az intézményben.