Kategória - Hírek

Kisvárosfejlesztésben segítünk

A kisvárosok bérlakás-építési programjának támogatása nagyon fontos – ezt hangsúlyozza Jánossomorja a részvételével indult kisvárosi fejlesztési programot összeállító csoportban. Több mint hatvan polgármester és önkormányzati szakértő együttműködésében alakult meg múlt héten a Magyar...

Videó

Magyar kultúra napja

Négy elismerést is átadtak a helyi művelődés ápolásáért a magyar kultúra napján Jánossomorján. Az ünnepi műsor gondolatai a születésnapját ünneplő városi könyvtárra, a nyelv ápolásának fontosságára és a város színes kulturális életére mutattak rá.

Videó

Könyvtári kihívás

Könyvtárba járni menő, legalábbis a most indult könyvtári kihívás miatt. Egyre több általános és középiskolás diákot vonz az idén 60 éves városi könyvtár nemrég útjára indított versenye, amelyben számos, a könyvtárral kapcsolatos érdekes, izgalmas vagy vicces feladat végrehajtására ösztönzik a...

Videó

Várbalogi célok

Várbalog legértékesebb sajátossága a csendben, a pihenésre, kikapcsolódásra alkalmas lehetőségekben rejlik – ezt szeretné kihasználni az új polgármester településfejlesztési terve. A célt a falu közösségének összefogása segíthet elérni.

Köszönet a város kultúrájáért

Átadták a helyi kultúra díjait – A magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen adták át a város kulturális életének elismeréseit szerda este. A Jánossomorja Kultúrájáért Közalapítvány lakossági javaslatok alapján osztotta ki most a díjakat. A város kulturális életéért végzett...

Videó

Terelési konkrétumok

Csornától az M1-es autópálya-lehajtóig tart majd a teherforgalom tiltása márciustól – ezt a Magyar Közút közölte nemrég.

Videó

Véradás a Dr. Oetkernél

52-en adtak vért a Dr. Oetker üzemben csütörtökön. Közülük 4-en első véradók voltak. Ez a létszám némileg magasabb, mint a tavaly ugyancsak megrendezett céges véradásé.

Videó

Könyvbemutató

Az Aranykapu Óvoda szavaló óvodásai segítették Hessling Hegyi Erika írónő Mesefa című verseskötetének bemutatóját csütörtök este a Városi Könyvtárban.

Videó

Sváb- és zenészbál

A német hagyományok szerint kezdődött az idei Sváb- és Zenészbál Jánossomorján, szombaton este. De ezzel vette kezdetét a farsangi bálok, maskarás mulatságok időszaka is a városban.

Videó

Társasköri vacsora

Disznótoros vacsorával köszönte meg segítőinek és támogatóinak az egész éves közös munkát a jánossomorjai Társaskör Egyesület szombaton.