Rég nem látott mennyiségű hó várta az ausztriai Präbichlben a jánossomorjai sítáborozókat. A több, mint 70 fős csoportból 23 iskolás csatolt fel, nagy részük már rutinosan. Idén kevesebb volt a kezdő, ám a negyedik napra ők is magabiztosan ereszkedtek a magasabb pályákról is.

 

 

Míg itthon a 15 centis hó is fennakadásokat okozhat, az Alpok lejtőin a 150 centiméter sem jelentett gondot az idei sítáborozóknak, pedig a négy napos turnus során szinte folyamatosan havazott, csökkentve a látótávolságot a pályákon. A szervezés is gördülékenyebben ment, mivel idén csak hárman voltak kezdők a csoportból. A többieknek már ismerősek a pályák, a szállás és a szükséges felszerelés is.

 

 

Bella Zsolt iskolaigazgató, szervező elmondta: – „Három csoportot alakítottunk, egy kezdőt, egy középhaladót és egy haladót. Mindenki megkapta az oktatást, pedagógusokkal síelhet minden iskolás, de mindenki kap egy óra profi oktatást is.” Akik évek óta járnak síelni, gyakran extrémebb sportélményre vágynak és a léceket snowboardra cserélik.

 

 

A reggel 9-től délután 4-ig tartó síelés fizikailag is kemény terhelést jelent az ízületeknek és izmoknak, hiszen a legtöbben csak évi négy napot töltenek ezzel a téli sporttal. A turnust azonban mindenki balesetmentesen vészelte át, így pozitív élményekkel: a jó levegő, a festői látvány és a pályán való száguldozás emlékével térhetett haza.

 

JTV – PK

-hirdetés- -hirdetés-