Felvillanyoznák a helyi baseballosokat! A jókedv azért is lenne garantált, mert a csapattagok már évek óta örülnének, ha vezetékes áramot használhatnának pályájukon. Most barátok, civilek fogtak össze a cél érdekében. Az áram hiányát a válogatott vagy nemzetközi mérkőzéseken is érzik a Jánossomorjára látogatók.

Nem mindennapi vendégekkel mérkőztek a jánossomorjai csirkefogók a hétvégén. A belgrádi klub a nemzetközi Interliga csoportbeli ellenfele a mieinknek, és talán a legtávolabbról hozzánk érkező gárda eddig. A szerb fővárosból érkező csapat nem sokat tudott a Rascalsról, csak a nemzetközi szereplések statisztikáit ismerték. Milan Zonic, a Beograd 96 trénere szerint a hely szelleme azonban megfogta őket már érkezéskor: „Ideérve eltévedtünk, nem találtuk a pályát, de segítséget kaptunk a lakóktól. Azt hiszem, a kisvárosi lét sok előnnyel bír egy nagyvárosi csapattal szemben. Itt személyesebb lehet a kapcsolat a játékosok között, gyakrabban látogatható, elérhetőbb a pálya és mindez előnyére válhat a csapat közösségének is.” Két mérkőzést játszottak, szombaton a Rascals, vasárnap a vendégek kerekedtek felül.

 

Fotógaléria a képekre kattintva!

A csapat a pálya szépítésével is készült a meccsre. Több éve taposott pályájukat megújították. Új salakot terítettek és a bázisokat is megerősítették az elhasznált játéktéren. A szép zöld gyep is mindenkinek fontos, ezért kicsik és nagyok együtt dolgoznak itt rendszeresen. Jelenleg közel 50-en baseballoznak az egyesületben, amely az ország legjobb csapatai közt tartanak számon. Nálunk jóval nagyobb és tehetősebb városokkal egy társaságban.

 

 

A jánossomorjai pálya évekkel ezelőtt az egyik legjobb volt az országban, mára azonban, hiába a játékos lelkes munkája, lemaradtunk a fővárosi fejlesztések mögött. A legfontosabb az lenne, hogy árammal lássák el a pályát. Ez közel egymillió forintba kerülne, amire nincs kerete a csapatnak. Most több jánossomorjai szurkoló és civil szervezet fogott össze, hogy áramvonalasítsa a pályát. E beruházáshoz gyűjtenének felajánlásokat, nyáron egy nagy rendezvényt is szentelnének e célnak.

Fekete Balázs, a Rascals játékosa és utánpótlás-edzője elmondta, főleg annak örülnek, hogy a kezdeményezés helyi civilektől érkezett, ők vetették fel a gyűjtés lehetőségét. A munkálatok várhatóan egymillió forint körüli összegbe kerülnének.

Az önkormányzat is üdvözli az összefogást. Lőrincz György polgármester a JTV-nek elmondta, országos és nemzetközi porondon is sok érmet, kupát, sikert gyűjtött a Rascals, ezzel népszerűsítve városunkat. – “Ezért is értek egyet a csapat szándékával, és biztosítom a szervezőket személyes támogatásomról. Remélem, hogy a  lakók is a kezdeményezés mögé állnak, és ezután maga a képviselő-testület sem zárkózik el az önkormányzati segítség elől!”

A csapat az összegyűlt anyagi és segítségbeli támogatásból villanyt vezetne a kiszolgáló helyiségekig, ami megkönnyíteni a locsolást, karbantartást. De a mérkőzéseket is szórakoztatóbbá tehetnék például a zeneszolgáltatással, az üdítők behűtésével, és talán még egy-egy lámpa felszerelésével késő délután is lehetőség nyílna a dobások és ütések gyakorlására a hálós dobóketrecben. A villannyal pályavilágítást még nem kaphat a Rascals, az nagyobb falatnak látszik.

 

 

A klub minden éven komoly mérkőzéseket szervez Jánossomorjára, vagy lát vendégül magas játéktudást képviselő csapatokat. Idén gyermektornát is szeretnének és a magyar válogatott és a baseball női ága, a softball magyar válogatottja is újra játszana felkészülési mérkőzést Jánossomorján.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-