Feledtetnék az őszi helyezéseket és feljebb lépnének a tabellán a jánossomorjai labdarúgók. A tavalyinál kedvezőbb időjárási feltételek között kezdte meg a tavaszi alapozást a JSE labdarúgó csapata. Bár a ráhangoló mérkőzéseket műfüvön és teremben játszották, az edzéseket idén nem hóban, hanem füvön irányíthatja Zalka Péter, az együttes trénere. A felkészülési meccsek fél távjánál jár a gárda.

A JSE idén is az Alcufer Kupa küzdelmeivel kezdte meg a tavaszi felkészülést január végén. A Horváth Ferenc Emléktornának is nevezett rendezvénynek a győri Magvassy sportcsarnok adott otthont, ahol a mieink legyőzték a Ménfőcsanak, valamint az SVSE gárdáját is. Végül az NB III-as és NB II-es csapatokkal teletűzdelt mezőnyben a 16 indulóból a 12. helyen végeztek, igaz, csak rosszabb gólkülönbséggel csúsztak le a legjobb 8-ba kerülésről a későbbi ezüstérmes Öttevénnyel szemben.

Csak egy büntető döntött a hazaiak javára az NB III-as MTE otthonában, az első műfüves felkészülési mérkőzésen. A szlovák harmadosztályú Bős 8-2-re verte a mieinket, ám a Fertőszentmiklós és a Hédervár csapatát kétgólos különbséggel sikerült legyőzni. Ezeken az edzőmeccseken már átalakult kerettel vett részt az együttes. Távozott Kompis Ákos, Strasser Zoltán, Tercz Erik, valamint Szeitz Roland. Régi-új kerettagként tért vissza Eke Bálint, Burkus Máté és Drobnitsch Tamás. A csapat Lébényből igazolt két új játékost, Kopf Kálmánt és Hécz Csabát.

Az időjárás az utóbbi napokban kegyes volt a labdarúgókhoz, hiszen nem kényszerülnek a tornacsarnokba, és már-már tavaszi körülmények között készülhetnek a márciusi startra. Az őszi 9. hely után csak az előrelépés lehet a cél a tabellán. Zalka Péter vezetőedző elmondta: -„Mindenképp előre kell lépnünk, mert az őszi szezont méltatlan helyen zártuk, ezt mindenképpen feledtetnünk kell. Az igazolásokkal, a lekötött edzőmérkőzésekkel és az edzésekkel is mind erre törekszünk.” A lekötött edzőmeccsek közül még hátra van a Rábaszentandrás, a Darnózseli, a Dunaszeg és a Hegyeshalom elleni találkozó.

A 10. helyen álló ifjúsági csapat ugyan kissé foghíjasan, de szintén megkezdte a tavaszi felkészülést. Keretük egy Kimléről igazolt kapussal és egy védővel bővült. A tavaszi idény március 2-án kezdődik, akkor a Petőházát fogadjuk hazai pályán.

 

PK

-hirdetés- -hirdetés-