Visszavárunk mindenkit, ezt üzente a városvezetés a most búcsúzó nyolcadikosoknak. Egy kis ünnepséggel az önkormányzat is elbúcsúztatta a végzősöket a héten, és a diákok is megköszönték a város által nekik nyújtott sok-sok lehetőséget. Soha ne feledjék a várost, mindig ide tartozónak érezzék magukat – ezt kérte Dr. Kurunczi Károly polgármester a ballagó nyolcadikos diákoktól. És biztosította őket arról, a város mindig biztos pont lesz számukra. Évtizedes hagyomány szerint az önkormányzat is elköszönt a végzősöktől szerdán, a művelődési házban rendezett kis ünnepségen. A városvezetés külön gratulált a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákoknak. Valaki a tanulásban, van, aki énekben, sportban érdemelt dicséretet. Sőt, olyan is volt, aki Mecséren az árvízi védekezésben segített a helyi önkéntes tűzoltóknak. A diákok is megköszönték az önkormányzat segítségét. Felsorolták a nyolc év fejlesztéseit, lehetőségeit, taneszközöket, kirándulásokat, amik korszerűbb oktatáshoz, jobb körülményekhez juttatták őket. A diákok a sütemények mellé címeres tollkészletet is átvehettek, hogy jelképesen a középiskolás megmérettetésekben is velük legyen a város.

A polgármester minden diáknak gratulált, de külön szóbeli dicsértben részesítette a következő diákokat: Szorgalmáért, tanulmányi eredményeiért Telek Bence, Kaltenecker Milán, Laffer Lúcia, Tóth Levente tanulókat. Utóbbiakat diák-önkormányzati munkájukért is megdicsérte. Sarlai Boglárka és Göncz Júlia nyelvi tanulmányokban teljesített kiemelkedően. Énekkari produkcióikhoz gratulált Szűcs Anettnek, Bajrami Adelinának, Gáncs Kamillának és Sarlai Boglárkának. Kézilabdában elért eredményeik miatt Szőke Cintiának, Köböl Kirának, Erdős Fanninak. A labdarúgásban Navratyil Csaba, Fördős Ádám és Tóth Levente, míg baseballban Schwartz Erik teljesített kiválóan. Diák-önkormányzatos munkájáért még megdicsérték Gáncs Kamillát, Szabó Zsófiát és Tóth Leventét. Szabó Ramónát rajzszakköri alkotásaiért emelték ki. Sokrétű közösségi munkájáért, fúvós fellépéseiért Zalán Szabolcsot is méltatták. Az ifjúsági tűzoltócsapat tagjai is nagy tapsot kaptak. Mikhely Márt is kiérdemelte a tapsot. Az amúgy rosszcsont fiú három napig segítette a jánossomorjai önkéntes tűzoltókat a mecséri árvízi védekezésben.

A Klafszky végzősei egységes, jól teljesítő osztályközösséget alkottak. Kiemelték Tóth Réka példaértékű munkáját, aki idén Jánossomorja Kiváló Tanulója lett. Vitéz Marcell tanulmányai és zeneiskolai szorgalma miatt is fogadhatta a dicséreteket. Molnár Vanessza Ametiszt szorgalmáért, osztályközösségi tetteiért fogadta az ünneplők elismerését.

 

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-