Telt házzal debütált a helyi Boloct Színtársulat Kasszasiker című, egész estés, három felvonásos zenés komédiája a művelődési házban. A péntek és szombat esti premierre már jóval az előadás előtt minden jegy elkelt.

A Boloct Színtársulat Fodor László és Lakatos László Kasszasiker, avagy kapom a bankot művével a mindennapi életünkbe is beleillő darabot választott. A mű egy szürke életet élő banki tisztviselő mindennapjait mutatja be, aki komoly munkával sem tud feljebb lépni a ranglétrán.

Az ő életébe toppan be régi barátja, aki gyakorlott szélhámosként elhiteti mindenkivel, hogy a bank alkalmazottja, ráadásul hazugságaival perceken belül a pénzintézet kedvenc dolgozója lesz. Innen indulnak a bonyodalmak, amik aztán szerelmi történethez, sőt, a női és férfi szerepek garantáltan mosolyt fakasztó felcserélődéséhez vezetnek.

Nikházi Árpád, a darab egyik kulcsszereplője és rendezője elmondta: – „Nem akartunk foglalkozni semmilyen társadalmi problémával, azt szerettük volna, hogy igazi könnyed kikapcsolódás legyen ez az este. Aki bejön ide, három órán át elfelejthessen minden gondot és felhőtlenül szórakozhasson.”

A cél sikerült, a közönség ismét nagy örömmel fogadta a Boloct Színtársulatot.  A pénteki és szombati előadásra egyaránt 280 jegyet adtak el. Az előadást várhatóan április közepén is láthatjuk a helyi színpadon, de a tervek szerint a környék színpadjain és Nagyfödémesen is nevettetnének a furcsa bankház alkalmazottjai.

 

 

Petz Brigitta

-hirdetés- -hirdetés-