95 millió forintot nyert a Társadalmi Megújulás Operatív Programon a Körzeti Általános Iskola. A pályázatot iskolafejlesztés céljából írták ki, melyre még nyáron lehetett pályázni, ám az eredmény csak a héten derült ki. Az iskolafejlesztési pályázat célja, a tanórán kívüli programok fejlesztése.

Az iskolának a pályázat elnyerésével lehetősége nyílik arra, hogy például különböző sport- és nyelvi- foglalkozásokat tartsanak a diákoknak az órák után. A tanulók eddig is részt vehettek olyan táborokban, melyeket az iskola szervezett, de a pályázat segítségével a következő két évben a táborok száma is meg fog nőni. Sítáborba is több gyerek mehet el a támogatás jóvoltából. A diákok még tavasszal egy erdei táborban tanulhatnak, nyáron pedig 120 felső és 120 alsó tagozatos tanuló tölthet el hat napot ingyenesen a Balaton parton.

A táborozások mellett közel 14 millió forint jut még sportfelszerelések vásárlására, melyek leválthatják az elavult eszközöket, de különböző készségfejlesztő játékok és kerékpárok vásárlását is tervezi az iskola.

 

-hirdetés- -hirdetés-