Elkeseredésében kinyitott gázpalackkal és egy gyertyával barikádozta el magát egy férfi csütörtök este Jánossomorján, a Várbalogi utca egyik családi házában. A másokat is veszélyeztető férfit határozott rendőri fellépéssel fékezték meg.

A környéken lakók tájékoztatása alapján úgy tudjuk, a házhoz korábban a végrehajtó szállt ki, akik zárat is cseréltek, ám a volt tulajdonos nem törődött bele a helyzetbe. Az alkoholos befolyásoltság alatt álló férfi elkeseredésében betört a házba és gázpalackot illetve egy égő gyertyát maga mellé véve elbarikádozta az ajtót. A rendőrség a helyszínre sietett és próbálta lebeszélni szándékáról a férfit, majd egy pillanatban megragadták, és határozott fellépéssel kihozták a házból, felszámolva a veszélyt. Úgy tudjuk, a helyszínre elhárító egységek is elindultak, tekintettel a közveszélyre.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságtól megtudtuk, valóban a kiérkező rendőrök határozott fellépésének köszönhetően fékezték meg a robbantással fenyegetőző férfit, aki ittasan, anyagi kilátástalansága miatt fordult ehhez az eszközhöz. Megerősítették azt is, hogy a birtokában lévő eszközök valóban alkalmasak voltak az életveszély és súlyos anyagi kár okozására. A férfit őrizetbe vették, majd kihallgatták, orvosi vizsgálata is megtörtént. Miután megnyugodott és szándékáról lemondott, szabadlábon védekezhet.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-