Hatvanan köszöntek el az általános iskoláktól Jánossomorján a héten. A diákok komoly szavakkal és vidám mulatsággal egyaránt búcsúztak diáktársaiktól, tanáraiktól. A Jánossomorja Kiváló Tanulója címet idén két szentpéteri diák, Wally Júlia és Tóth Lauraérdemelte ki. A ballagásokat és a vidám ballagás műsorait megnézheti videótárunkban!

Indiánok, vadászok, csecsemők járták be az iskolákat és a város utcáit gyalog vagy lovas kocsikkal pénteken, mosolyt csalva a jánossomorjaiak arcára. A ballagó nyolcadikosok vidám műsort is adtak az iskolatársaknak.

Kapcsolódó galéria: Vidámballagás

Péntek délután pedig már a komoly szavak és a búcsúkönnyek következtek. A központi iskola diákjai a tanároktól virággal, a szülőktől dallal és verssel köszöntek el. A ballagókat a hetedikesek, az elsősök és az iskola kórusa is búcsúztatta. Sokan vehettek át jutalmat teljesítményükért. Itt két osztályban 36-an ballagtak, négyen gimnáziumban, 17-en szakközépiskolában folytatják. A város és a közösség iránti kötődés azonban megmarad.

Kapcsolódó galéria: A központi iskola ballagási ünnepsége

Tóth Mária osztályfőnök elmondta, a legfontosabb cél, hogy ha innen elmennek, ugyanúgy barátként tartsák egymással a kapcsolatot. – „Mindig azért dolgoztam, és szerintem minden kollégám azért dolgozik, hogy négy év alatt egy olyan közösséggé, csapattá kovácsolódjanak az osztálytársak, hogy mindig számíthassanak egymásra.”

Kapcsolódó galéria: A Klafszky-tagiskola ballagási ünnepsége

Szentpéteren szombaton ünnepelték a ballagókat. Nemes Csaba igazgató az élet nehézségeire és a diákok felelősségére is felhívta a figyelmet beszédében, de remélte azt is, hogy a diákok mindig büszkék lesznek első iskolájukra. Van is mire, hiszen a nyolcadikosok számos sikert értek el tanulmányi versenyeken, pályázatokon, és a felvételik is jól sikerültek, 24-ből 20-an elsőként megjelölt iskolájukba nyertek felvételt. 4-en gimnáziumban, 10-en szakközépben folytatják. Idén két Klafszky Katalinos diák, Wally Júlia és Tóth Laura vehette át a Jánossomorja Kiváló Tanulója címet, amit hagyományosan annak ad át a város, aki minden tanévét kitűnő eredménnyel zárja. A két díjazott nemcsak tanulmányaiban, de közösségi munkáikban és versenyeredményeikben is kiemelkedően teljesített. A város az iskola dolgozóinak is megköszönte a sikereket. – „A 2012-es év a Klafszky Katalin tagiskoláé volt, köszönet a pedagógusoknak, a kisegítőknek, hiszen mostoha körülmények között végezték el ezt a munkát.” – mondta beszédében Dr. Kurunczi Károly polgármester. A ballagók is köszönetet mondtak tanáraiknak, szüleiknek, és léggömböket is szabadon engedtek, mielőtt nekivágtak volna új életszakaszuknak.

Hauptmann Tamás

 

-hirdetés- -hirdetés-