Hetven nagycsoportos kisgyerek búcsúzott idén az Aranykapu Óvoda tagintézményeitől, hogy szeptembertől már az iskolában kezdhessék az évet. A gyerekek pénteken és szombaton vidám műsorral, versekkel köszöntek el társaiktól és az óvó néniktől.

Az Aranykapu Óvoda nagycsoportosai minden tagóvodában vidám műsorral, de szomorú szívvel búcsúztak társaiktól és az óvó néniktől. Versekkel, dalokkal, mesejátékokkal köszönték meg a szeretetet, nevelést, és persze az új életszakasz titkait, örömeit, és fontosságát is elmesélték: mindenhol szó volt az iskoláról.

A szülők virágcsokrokkal lepték meg a gyerekeket, amibe írószereket és édességeket és rejtettek. Az óvónők a segítő szülőknek mindenhol megköszönték három éves munkájukat, és a tanító néniket is meghívták az ünnepségekre. A szülők és a csemeték a nevelőktől is könnyes szemmel búcsúztak, virágokkal, személyes emléktárgyakkal sorakoztak fel a gyerekek az óvó nénik előtt a ballagás végén.

Pénteken Szentjánosról harminchárom óvodás ballagott. Az udvaron rendezett műsorban felidézték az elmúlt évek örömeit, az iskola hasznosságáról is meséltek, megmutatták kedves játékaikat, és persze útravaló tarisznyát is kapott mindenki. A nyolc pusztasomorjai nagycsoportos szombaton szintén kedves versekkel és mesejátékkal köszönt el az óvodától. A huszonhat szentpéteri ovis szombaton szó szerint az iskola padjaiban ülhetett: az eső miatt a Klafszky-tagiskola aulájában tartották az ünnepséget. Itt a búcsúzás jelképeként fehér lufikat engedtek a levegőbe. Várbalogon évzáróval egybekötött ballagást tartottak pénteken, három leendő kisdiákot köszöntöttek, akik közül egy jánossomorjai csemete volt.

PB

-hirdetés- -hirdetés-