Ismét Naplót vezetnének Jánossomorjáról, ezzel a céllal formálódik szerkesztőgárda városunkban. A 2010-ben pihenőre vonultatott lapot most új lendülettel indítanák újra, amihez még várják az íráshoz kedvet érző helyieket.

2010. júliusában egy időre becsukták a Naplót. Az évek alatt egyre magasabb színvonalat elért lap nívós tartalommal való megtöltése sok munkát, terhet jelentett a készítőknek, így Medgyesi Kata a készítési nehézségek miatt lemondott a főszerkesztőségről. Ám a kiadó Jánossomorja Kultúrájáért Közalapítvány (JKK) már akkor sem a megszüntetésről, hanem a megfelelő alkalomig tartó pauzáról beszélt, várva azokat, akik kedvet éreznek a megújításhoz.

Nemrég Párizs Eszter az egy éve városunkba költözött újságíró jelentkezett e feladatra, és fogott egy kezdőcsapat toborzásába. A JKK meghallgatta terveiről, és egy nyári próbaszám elkészítésével bízta meg, hogy azután tárgyaljanak az őszi lapindítás lehetőségeiről. A csapat most ennek tartalmát tárgyalta meg első szerkesztőségi ülésén szerdán, május 30-án. A szerkesztőségben régi és új tagok is ülnek, de várnak további jelentkezőket is.

Párizs Eszter elmondta: stílusában fiatalítani szeretné a lapot, ám a népszerű, régi rovatokat megőrizné. –„Modern Naplót képzelünk el, ami mégis fontosnak tartja a hagyományokat. Reményeim szerint pedig kívül-belül színes újság várhatja majd ősztől az olvasókat a helyi boltok polcain.” Bízik abban is, hogy sok helyi szponzor, támogató vonul majd fel a lap mögé, anyagi segítséggel bizonyítva, hogy fontos számukra a helyi nyomtatott sajtó. Hiszi, hogy a mecénási hozzáállás büszkeségre is okot ad majd a közösségben a támogatók számára.

A JKK célja, hogy a lap színvonala ne essen a szünetre vonulthoz képest, és ne a jtv.hu híreinek nyomtatott változatai képezzék a lap gerincét, mint korábban. Ezért a hírek, információk mellett a magazin-jellegű anyagok kerülnek majd előtérbe. Többet olvashatunk majd életmódról, környezetről, de fotókat, képeket, szépirodalmat is nagyobb szerepben vonultatna fel a lap.

A Jánossomorjai Naplót 2001-ben indította útjára a JKK, akkor Medgyesi Kata alapító-főszerkesztővel az élen. Később Farkas János követte őt a poszton, aki 2008-ig tett sokat azért, hogy a lap elmaradhatatlan legyen a helyi háztartásokból. 2008-tól ismét Medgyesi Kata vette át az irányítást a lemondott utódtól, és 2010-ig, a fent leírt gondok felerősödéséig folytatta a lap szerkesztését és fejlesztését. A kilenc év alatt közel félszáz helyi írt a lapba.

A JKK és a szerkesztőség szeretettel vár minden témaötlettel vagy csak írói kedvvel érkező jánossomorjait soraiba! Jelentkezni lehet személyesen a Balassi Bálint Művelődési Házban vagy elektronikusan a következő e-mail címen:

janossomorjainaplo@gmail.com

HT

-hirdetés- -hirdetés-