Történelme egyik legnagyobb sikerét vívta ki a JSE Teke Szakosztálya azzal, hogy az idényben megnyerte NB III-as csoportját. A teljesen jánossomorjaiakból álló csapat magabiztos előnnyel ért célba, és jövőre egy osztállyal feljebb gurítana.

Ősszel a harmadik helyen álltak a JSE tekései, de most három ponttal, vagyis tekében másfél mérkőzéses előnnyel verték a második helyezettet csoportjukban, így megnyugtató fölénnyel hozták az évet. – „Erős bajnokság volt, de jól szerepelt a csapat, a tavaszi fordulóban minden fontos mecset sikerült megnyernünk, és jól is hajrázott a gárda.” – mondta el Winkler László szakosztályvezető.

Tavaly harmadikak lettek a bajnokságban. Ez a bajnoki győzelem a tekések történetének legnagyobb sikere.  – „A vezetőség úgy döntött, jövőre az NB II-ben való indulást célozzuk meg, szeretnék a csapatot ott játszatni. Ez most jogunkban áll, várjuk a feltételeket, de úgy látszik, mindennek megfelelünk. A pályát ugyan hitelesíttetni kell, de megfelel a szabványnak, a játékosok is megfelelnek. A mérkőzések hosszabbak lesznek, de a több időt, bízom benne, mindenki vállalja majd. Úgy gondolom, az erőnléttel és a tudással nem lehet gond, hiszen jó, kitartó játékosaink vannak. 13 egyesület szerepel a másodosztály minket érintő csoportjában, több, mint az NB III-ban, ezért az utazás valamivel több költséget jelent, de ezt, merem remélni, megoldjuk.”

Winkler László hozzátette, lényeges, hogy ezt az eredményt saját játékosokkal érték el. – „Fontos számunkra, hogy csak jánossomorjaiak játszanak a csapatban, egy császárréti játékosunk is szinte helyinek számít, és itt is nevelkedett. Nem minden csapat mondhatja ezt el magáról.”

HT

-hirdetés- -hirdetés-