Környékünk településeinek nyugdíjasklubjai találkoztak Jánossomorján. A népes vendégsereg kedves műsorokkal köszöntötte egymást. Térségünk nyugdíjas-élete viruló, ez nemcsak értékesebbé teszi a települések kulturális életét, de az aktív idősek életminőségére is jó hatással van.

Baráti érzésekről tanúskodtak Várbalog, Mosonszolnok, Újrónafő és Jánossomorja nyugdíjasainak dalai, versei, amivel egymást köszöntötték a találkozón. A jánossomorjai klub tagjai például a gyermekévektől az unokáival törődő nyugdíjasok koráig tartó nótacsokorral érkeztek, amiből persze a klub jól ismert vidámsága sem hiányzott. De a vendégek sem maradtak adósak a nótával és a kacagtatással.

A tevékeny időskorúak napjára eső találkozón nem véletlenül hangsúlyozta megnyitójában Lőrincz György alpolgármester, hogy fontos az aktív nyugdíjaskor. A megye szervezeteket összefogó Pannon Nyugdíjas Egyesület is elnöke Pozsgai Balázsis ezt emelte ki.

Az idősek alig 10 százaléka él tevékeny, közösségi életet. Pedig a klubok minden település kulturális életének fontos részei, az idősek érdekvédelmének fórumai, de az aktív időskor frissen tartja az elmét és a lelket így hasznos az egészségnek is. A szerdán összegyűlt idősek mindegyike fontosnak tartja a barátságok ápolását.

Távolabbról is érkeztek vendégek. Testvértelepülésünk, Nagyfödémes delegációja egy csokor gyöngyvirággal lepte meg az itteni barátokat. A nyugdíjasklub hasznosságát jól mutatja, hogy ebből fejlődött ki a mára virágzó testvértelepülési egyezmény.

HT

-hirdetés- -hirdetés-