Közösen léptek az életmentésért kicsik és nagyok: A zumbások nemcsak a sportcsarnokot hanem pénzgyűjtő urnájukat is megtöltötték: hétfő esti edzésükön 70 ezer forint gyűlt össze. A defibrillátor-vásárlásért megmozdult a város, eddig 250 ezer forint gyűlt össze, ami a tervezett készülék árának fele.

Közel hatvanan mozdultak meg a sportcsarnokban hétfő este, a Nemes Barbaravezette zumba-edzésen. A lelkesen gyakorló apróságoktól a lélegzetelállítóan táncoló lányokon át a fiatalosan mozgékony idősebbekig sokan gyűltek össze, hogy ne csak saját egészségükért tegyenek. Az edés elején több adakozó néző is betért a csarnokba. A városi gyűjtőakcióhoz csatlakozva 70 ezer forintot adtak össze a hölgyek. Mivel a csarnokban is edzenek, nekik is fontos, hogy kéznél legyen a segítség. Itthon heti két edzésen, hétfőn a sportcsarnokban, szerdán pedig a művelődési házban táncolhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó galéria: Jótékonysági Zumba a Sportcsarnokban

Határon átnyúló segítség

Az edzést vezető Nemes Barbara kiemelte, hogy nemcsak magyarok, hanem osztrákok is táncoltak a csarnokban, ők is segítették a jánossomorjai készülék megvásárlását. Az edző ugyanis a jánossomorjai mellett egy andaui csoportot is vezet.

A fele már megvan

A sportcsarnok üzemeltetője, a gyűjtés koordinátora Nemes Csaba elmondta, a zumbás segítséggel eddig 250 ezer forint jött össze. – Közel hetvenen adtak egyéni adományt az ezertől a tizenkétezer forintig, de több csoport, társaság, sportkör is felkeresett különböző összegekkel. Kedden egyeztettünk a szintén segítő szándékú mosonmagyaróvári mentőszolgálattal, és a szakemberek javaslatára egy 500 ezer forintos gépet szeretnénk vásárolni. Ez az, ami a mi igényeinknek és a laikus használóknak a leginkább megfelelő. A gyűjtés végén a hiányzó összeget az önkormányzat pótolja ki, de reméljük, minél szélesebb összefogással sikerül minél jobban megközelíteni a végösszeget., a gyűjtést kezdeményező focicsapat ugyanis civil kezdeményezésként, városi összefogásból szeretne minél nagyobb összeget előteremteni e célra. A csarnok most folyó felújítása várhatóan február végére fejeződik be. Ekkor tervezzük átadni a készüléket is.”

Kapcsolódó galéria: Jótékonysági Zumba a Sportcsarnokban

A defibrillátor reggel héttől este tízig, a sportcsarnok nyitva tartási idejében bárki számára elérhető lesz, hogy minél gyorsabban nyújthassunk vele segítséget szükség esetén. A készülék átadásakor a mosonmagyaróvári mentők Szent Kristóf Alapítványa bemutató oktatást is tartana a sportcsarnokban, ahol minden érdeklődő elsajátíthatná az újraélesztés és a defibrillátor használatának alapjait.

Az adományokat a közvetkező számlaszámra is várják:
58600290-11207043-00000000

HT

-hirdetés- -hirdetés-