Húsz új munkahelyet teremt a jánossomorjai PEZ Production Europe most épülő gyártócsarnoka. A Japán piacra termelő üzemegység kezd itt munkába júliustól, és az első évben már 300 millió forint értékben gyárt magas minőségű PEZ termékeket.

 

Szeptemberben ünnepelhette bővülését a PEZ helyi üzeme, akkor szinte a teljes másik európai gyár, a linzi üzem gyártósorait Jánossomorjára telepítették. A május végére felépülő üzemcsarnokba a még ott maradt, Japán piacra készülő termékek gyártását hozza Jánossomorjára a cég. A beruházás teljes költsége közel 200 millió forint.



Kulcsár Róbert 
a cég ügyvezető igazgatója a JTV-nek elmondta, a már ismert PEZ termékeket gyártják majd az új egységben, ám más követelmények szerint. – „A Japán piac különlegesen magas elvárásokkal bír, speciálisan az ottani igényeknek megfelelő minőséget kell biztosítanunk az oda exportált termékeinkkel. Már közel két évtizede jelen vagyunk a szigetországban, és az elmúlt években sikerült komolyabb sikereket elérnünk. Azt reméljük, hogy az első évben 300 millió forint értékűre tervezett, oda szánt gyártást sikerül hosszú távon megtízszereznünk.

Az utolsó gyártósor ide érkezésével a jánossomorjai lesz Európa egyetlen PEZ gyártó üzeme, a világ 90 országába szállítanak tőlünk. Egyedül az amerikai piac számára készülnek a New York melletti másik egységben a PEZ termékek.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-