Ha csak a játéktudást nézzük, ma már ugyanazt kaphatják meg például a coloradói gyerekek, mint a jánossomorjaiak. Ez volt a horvátországi edzőkonferencia egyik tanulsága és eredménye, ahol most hétvégén járt a Jánossomorja Rascals két edzője.

A horvátországi Varasd (Varazdin) városában tartott edzőkonferenciát a nemzetközi baseball szövetség. A neves, egyesült államokbeli szakemberek által tartott tréningekre közel 30-40, főként dél-kelet európai vendég érkezett Csehországtól Szerbiáig. Jánossomorjáról Fekete Csaba és Fekete Balázs töltötte Varazdinben a hétvégét. Mint mondták, komoly szaktekintélyektől tudnak tanulni ilyenkor, kiváló alkalom ez ellesni egy-egy jó edzői ötletet, tapasztalatot cserélni.

– „Lehetőleg minden évben egyszer elmegyünk egy ilyen tréningre. Nagy tanulság, hogy ma már a világ minden pontján, ahol a jól szervezett, nemzetközi kapcsolatokra alapozó baseball működik, meg lehet tanulni ugyanazokat az edzői módszereket, ami alapján az USA-beli nagyok is dolgoznak. Ugyanúgy tanulhatják tehát e sportot a jánossomorjai gyerekek, mint a nagy csapatok növendékei. A különbség természetesen abban van, hogy ott egy egész más infrastruktúra épült a sportra, és jóval többet gyakorolják azt a szabadidőben is. De ma már nem ritka, hogy egy magyar játékost például európai élcsapatok vásárolnak meg.”

HT

-hirdetés- -hirdetés-