Ezt a hétvégét már közös ünnepi várakozással tölthették a jánossomorjaiak. Igazi karácsonyi hangulattal, forralt borral és kedves műsorokkal várta a hagyományos adventi forgatag a lakókat, elsőként Pusztasomorján.

 

A hideg ellenére sokan látogattak ki a negyedik ádventi forgatagra szombaton este a Pusztasomorjai templomtérre. A melegedni vágyóknak a Társaskör Egyesület forralt bort kínált. Ezen kívül kézműves díszeket, és a kicsiknek lufit és pattogatott kukoricát is árultak. A műsort a pusztasomorjai ovisok Luca-játéka kezdte, majd a Cintia Wellness Club legkisebb táncosai folytatták, angyalkának és rénszarvasnak öltözve. A helyi nyugdíjasklubbal is karácsonyi dalokat hozott, velük a közönség is együtt énekelte a jól ismert dallamokat de a fúvósegyesület is szívmelengető zenével készült a látogatóknak. A legkisebbek pedig a róka és a gólya tanulságos meséjének bábjátékát láthatták.
A szervező Társaskör Egyesület már évek óta azzal a céllal rendez forgatagot, hogy alkalmat adjon a helyieknek a közös ünnepi készülődésre, találkozásra, beszélgetésre. A következő forgatagra december 18-án látogathatunk ki, a mosonszentpéteri templomtérre.

P.B.

-hirdetés- -hirdetés-