Tizenhárom év után állhatott a magyar bajnokság dobogójára a Jánossomorja Rascals. Baseballosaink az idény végi, szoros rájátszásban lehengerlő utolsó játéknappal szerezték meg a bronzérmet.

 

A harmadik helyért küzdött a szezonvégi rájátszásban a helyi csapat. A két győztes meccsig folyó küzdelemben a Neckerman Nagykanizsa Ants izzasztotta meg a fiúkat. Első alkalommal idegenben vereséget szenvedtünk (10-4), ám két hete hazai pályán már ellentmondást nem tűrve söpörtük be a két győzelmet (19-10 és 9-2), és ezzel a harmadik helyet.

Fekete Balázs a Jánossomorja Rascals Baseball Egyesület tagja elmondta, Jánossomorja várta esélyesebbként a találkozókat, mivel a két csapat idei, egymás elleni mérlege 3-0 volt.  – „Mégis megbotlottunk és nagy zakóval várhattuk a két hazai meccset. De úgy gondolom, a pofon épp időben érkezett, hogy gatyába rázza csapatunkat, akik a visszavágó napján nem adtak lehetőséget a nagykanizsai hangyáknak. Hangosak voltak a jánossomorjai baseball-ütők, és ez a győzelmet jelenthette csak. Mindkét mérkőzést jelentős előnnyel zsebelték be a fiúk, ezzel 13 év után felállhattunk a Magyar Nemzeti Liga legfelsőbb osztályának dobogójára. Bízzunk benne, hogy a fiúk folytatják ezt a kemény munkát és néhány év múlva a magyar baseball nyugati fellegvára a döntőig is elmenetel.” Bár történelmi tettet ünnepelhetett a csapat, a kupát csak az év végi országos évzáró gyűlésen vehetik át, az érmeket pedig a helyi évzárón akaszthatják nyakukba a játékosok.

A rájátszás első két helyéért a Szentendre Sleepwalkers és az Óbuda Brick Factory küzd jelenleg. Itt három győztes mérkőzést kell zsebre tenni az aranyos érmekért.

A jánossomorjai serdülő csapat is lezárta az évet, ők nem jutottak a legjobb négy közé, miután kikaptak az amúgy a Magyar Kupát elnyerő Mikepércstől. A helyi fiatalok a meggyőző 5. helyen végeztek a tízfős bajnokságban.

HT

-hirdetés- -hirdetés-