Helyi fellépő csoportok különleges koncertjei, népszerű előadók fellépései. Hagyományosan kulturális rendezvények sokaságával ünnepelte Jánossomorja várossá válásának immár hatodik évfordulóját, a városi napok harmadik, szombati napján is.

 

Délelőtt az uszodában játékos vízi vetélkedőkön mérhették össze ügyességüket a gyerekek, a sportcsarnokban pedig két háromfős kosárlabda csapat alakult a helyi fiatalokból, akik a bemelegítő streetball után egy mosonmagyaróvári csapattal játszottak bemutatómeccset. A jóval fiatalabb jánossomorjai csapat látványos kosarakkal közel harmincpontos győzelmet aratott.

Délután már a templomtéren várták a szórakoztató programok a helyieket. A Tititá Néptáncegyüttes például ezúttal az óvodásokkal és a nyugdíjasklub kórusával közösen lépett fel, de idén a Canto Excolo Kamarakórus is készült egy rendhagyó műsorral: swingeket, spirituálékat énekeltek.

Első hosszabb, önálló koncertjét adta a helyi fiatalokból alakult Rizikó Faktor zenekar, akiket több városi ünnepségen, rendezvényen is hallhatott a közönség az utóbbi időben. Természetesen nem maradhatott el a Jánossomorjai Fúvósegyesület és a Cintia Wellness Club fellépése sem. Utóbbiak most először egy hastánc produkcióval is kiálltak a nagyérdemű elé.

Közben a gyerekeket egész délután kézműves foglalkozások, arcfestés, légvár, trambulin és kirakodóvásár várta, és ökörsütés is gazdagította az élményt.

A színpadon a helyi fellépők után a sztárvendégek vették át a főszerepet. A 3+2 zenekar mulatós, lakodalmas zenéje rengeteg embert a térre csábított. Az együttes kétórás, élő koncertet adott. Közben ugyan eleredt az eső, de a közönséget ez sem tántorította el.

Utánuk Vadkerti Imre és Derzsi György lépett fel musicalek és rockoperák betétdalaival. Ők a Magyar Televízió A Társulat című, szereposztó showműsorában váltak ismertté, amelyben az István, a király című rockoperához kerestek szereplőket; a műből most a jánossomorjai közönség is hallhatott néhány részletet.

Az SP-rajongók azonban gondoskodtak róla, hogy a két musicalénekes ne térhessen haza kellemes emlékekkel Jánossomorjáról: a színpadra tapadva, hangos „Espé, Espé” kántálással igyekeztek túlkiabálni az István, a király dallamait. A tinilányok bálványa, SP és táncosai aztán nem okoztak csalódást az autogramért tülekedő rajongótábornak.

Az utcabál ugyan elmaradt a rossz idő miatt, de a programok nagy részét még így is megkímélte az eső, így nem lehetett oka panaszra annak, aki a templomtéren töltötte a szombat délutánt.

jakabviktoria

-hirdetés- -hirdetés-