64 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Szabó Rudolf önkormányzati képviselő. Szabó Rudolf már a helyi önkormányzat ’90-es megalakulása óta a képviselőtestület tagja, két cikluson át alpolgármesterként dolgozott Jánossomorjáért.

 

Az 1946. április 17-én született helyi építőipari vállalkozó 20 éven át töltött be választott közéleti funkciót a város irányításában, de a helyi sportélet is szívügye volt. Fiatalon a JSE labdarúgó csapatának kapusa, majd sokáig az egyesület elnökségi tagja.

Jánossomorja Város Önkormányzata nehéz szívvel búcsúzik a nagy hiányt maga mögött hagyó kollégától, mondta Dr. Kurunczi Károly. Szabó Rudolf önkormányzati munkáját mindig a jó szándék és a segítőkészség jellemezte. A pénzügyi és gazdasági bizottság meghatározó tagja volt, amellett, hogy felkészült a pénzügyi területen, nem csak üzleti szemmel nézte a kérdéseket. – „El tudott vonatkoztatni a vállalkozói szemlélettől, emberközpontú, negatív hozzáállás nélküli, mindig higgadt szemléletet képviselt, amire olykor nagy szükség is volt a döntéshozatalban. Értékes embert és értékes testületi tagot veszítettünk el.” – mondta a polgármester. Hozzátette, Szabó Rudolf, húsz éves önkormányzati tapasztalata sok segítséget és jó tanácsot is jelentett a mindennapok munkájában, az önkormányzati építési beruházásoknál pedig jó ötletei, gondos felügyelete hiányzik majd. Szabó Rudolf mindezek mellett a testületi üléseken mindig vidám kedélyével, humoros megjegyzéseivel is sajátos hangulatot kölcsönzött az ülésteremnek.

Szabó Rudolfot péntek reggel érte a halál. Az önkormányzat együttérzése mellett segítségéről és támogatásáról is biztosítja a családot.

HT

-hirdetés- -hirdetés-