Kevés résztvevő, kedvezőtlen időjárás és csökkentett táv jellemezte a nagy múltú nemzetközi kerékpáros napot, melyet a hagyományokkal ellentétben szombaton tartottak az andaui szervezők.

 

Jánossomorjáról hat, Ausztriából mindössze tíz vállalkozó kedvű kerekes akadt, aki a viharos erejű, jórészt szembeszélben úgy döntöttek, letekerik a távot.

Családias hangulat

Végül azonban az osztrákok kérésére, néhány helyszín kihagyásával 30 kilométerre csökkent az útvonal. (Andau – Somorja – Katonai (fa)híd – Andaui híd – Andau).

Ha már a sör sem fogy…

Az Osliból érkező segítők gulyást főztek, valamint üdítővel és sörrel kínálták a kerekeseket a hansági pihenőnél. Ők is nagyobb létszámra számítottak, a készletek nagy része megmaradt.

Időjárás: szembeSZÉL, éremESŐ

Az osztrákok lelkesedése így is töretlen volt, a sógorok éremmel jutalmaztak mindenkit, aki a pokoli szembeszélben teljesítette a távot. A 30 km kissé csalóka, ideális viszonyok között ez nagyjából 50 kilométernyi erőfeszítésnek felel meg.

Radlertag – Radlerstunden?

Míg a Jánossomorjai Kerékpáros Klub túrái egyre hosszabbak, és a résztvevők száma is nő, a szomszédoknál úgy tűnik, a Radlertag egyre inkább veszít jelentőségéből. A korábbi többszáz bringás fokozatosan eltűnt az évek során. De a 12. éve tartó rendezvényen részt vevő helyi kerekesek bíznak abban, hogy jövőre az időjárás ismét kegyeibe fogadja a rendezvényt, ami nagyobb számban csábítja majd a kerekeseket – Jánossomorjáról is.

Prátser

-hirdetés- -hirdetés-