Rokonok, barátok és együttérző jánossomorjaiak százai kísérték utolsó útjára a philadelphiai hajószerencsétlenségben életét vesztett jánossomorjai fiút pénteken délután a szentjánosi temetőben.

 

Megrendült tömeg köszönt el a 20 éves P. Szabolcstól. Az elhangzott emlékező szavak mindenki előtt felidézték a búcsúzó fiatalt. Szabolcs a Nyugat –Magyarországi Egyetem anglisztika szakos hallgatója volt. Nyelvi tehetsége mellett a sportban is kiemelkedően teljesített, rendszeresen atletizált, megyei és országos eredményeket is szerzett, de szívéhez legközelebb a labdarúgás állt. A Jánossomorjai Sportegyesület U19-es csapatának mindig nyugodt, pontosan és sportszerűen játszó alapembere volt. Elhangzott a szertartáson: az új bajnokság őszi fordulóiban érte játszik majd a csapat: ˝Ott leszel velünk, amikor gólt lő a csapat. Érted küzdünk, amikor a legjobbak akarunk lenni a fociban is!˝

A húsz éves fiú az FC Bayern München rajongója volt, utolsó útján a klub zászlója borította koporsóját, a jánossomorjai klubban viselt mezével és csukájával együtt. fejfájára is a kedvenc klub címerét ábrázoló koszorú került.

Szabolcsot római katolikus szertartás szerint Czank Vilmos helyi plébános búcsúztatta el. A diáktársak, régi kollégisták nevében Illés Eszter emlékezett. A jámbor, nem tolakodó személyiségű fiú óriási segítőkészségéről is beszélt. Tehetségét, tanulmányi munkáját minden iskolájában elismerésre méltónak tartották.

A baleset másik áldozatát, a 16 éves Dórát csütörtökön temették el Mosonmagyaróváron.

Otthoni emlékezés

A hanságligeten lakó fiatalember háza előtt előző hét szerdán is tartottak bensőséges megemlékezést a barátok, csapat- és iskolatársak, ismerősök. Itt zenére vetített fotókkal idézték fel Szabolcsot, a porta elé pedig mécseseket, virágokat helyeztek el.

HT
-hirdetés- -hirdetés-

Instagram

Invalid username or token.