Ifjúsági válogatott játékos is segíti a kosárlabda-edzéseket a jánossomorjai sportcsarnokban, ahol második alkalommal rendezik meg a kosárlabda tábort. A legkisebbeknek pedig a Cintia Wellness Club kínál sportos kikapcsolódást.

 

Vasárnap óta pattog a labda a központi iskola tornatermében, ahol Nyíregyházáról érkezett vendégjátékosok segítik a szervező, Marton Gábormunkáját. Jakab Máté nincs még húsz éves, de már az NB 1/B-s Nagykálló irányítója. Ő már tavaly is részt vett a jánossomorjai kosártáborban, idén is szívesen tért vissza. Öccse, Jakab Péter – ifjúsági válogatott – először foglalkozik a helyi fiatalokkal. A játékosok rokoni szálakkal kötődnek városunkhoz, hiszen a helyi kosárlabda edző, Jakab Tibor unokaöccsei. Látványos megoldásaik motiválják és szórakoztatják is a résztvevőket.

Idén 13 tanuló iratkozott be a kosaras táborba, többségük általános iskolás korú. Érdekes képet mutat az edzés, hiszen az alsós lányok egyszerre edzenek a középiskolás fiúkkal – természetesen más az elvárás a különböző korosztályokkal szemben. A szervezés sikerét mutatja, hogy a tavalyi csoport számos tagja már várta a tábort és tudta mire jelentkezik, míg az újak is nagyon élvezik az edzésmunkát.

A program változatosságát szolgálja a mindennapi uszodalátogatás, illetve egy andaui strandolás, de a kosarasok még egy közös főzésre is összejönnek pénteken. Emellett a médiateremben kosárlabdáról szóló filmvetítés és egy ügyességi vetélkedő is hozzájárul a tartalmas szórakozáshoz.

Tábortánc

Szintén korábbi tábori hagyományt elevenít fel a Cintia Wellness Club, mely ezen a héten az ovisokat és az alsósokat várta, Nagy Katalin vezetésével. A tucatnyi gyerkőc hete játékkal, tánccal, rajzolással és festéssel telik, emellett többen a kézimunka alapjaival is megismerkednek – fonnak. Az ebédhez egy közeli étterembe sétálnak át, hazafelé pedig útba ejtik a játszóteret. A reggel fél 8-tól délután 4-ig tartó tábor nagy segítség a szülőknek, és remek kikapcsolódás a legkisebbeknek.

Nagy Katalin két további turnusban is várja majd tanítványait, a nagyobbak július 19-től vehetik birtokukba a Béke utcai bázist, majd augusztusban egy nagy, közös táborozással zárul a nyár.

Prátser

-hirdetés- -hirdetés-