Május utolsó vasárnapja a gyermekek ünnepe. A város évek óta hagyományosan gyereknapi majálissal köszönti a város legkisebb polgárait, de az ünneplések már a hét közepén megkezdődtek.

 

Pénteken az Aranykapu Óvoda mindegyik ovisát mesejátékkal köszöntötte a tagintézmények pedagógusaiból verbuválódott alkalmi színtársulat a művelődési házban. A remek alakításokkal előadott, vidám mesékből az igazmondás fontosságát tanulhatták meg a gyerekek. A rögtönzésekkel, a kis közönség bevonásával fűszerezett előadást nagy nevetésekkel és őszinte tapssal honorálta az ünnepelt publikum.

Ám egyéb ajándékok is vártak az ovisokra a héten. Wittmann Elekné, a helyi nyugdíjasklub többszörösen díjazott szavalója csütörtökön mesét hozott a kicsiknek. A megfázott kismalac történetéből az ovisok ráébredtek, hogy vigyáznunk kell, nehogy barátainkat is megfertőzzük, ha betegek vagyunk. Az előadó családja régi, hasznos játékaival is megajándékozta a jánosi ovi gyerekeit, így kiváló készségfejlesztő játékoknak is örülhettek az ovisok.

30
HT

-hirdetés- -hirdetés-