Magas FIDESZ-KDNP győzelem született Jánossomorján, a pártkoalíció a szavazatok 61,73 százalékát söpörte be, jelöltjük, Gyopáros Alpárpedig a szavazók 62,75 százalékánál nyert bizalmat. Eredménye elmarad a körzetben elért 67 százaléktól, de magabiztosan ismét ő lehet a körzet országgyűlési képviselője.

 

A rendszerváltás utáni korszak leghosszabb kampánycsendje után gyorsan kirajzolódtak az előzetes eredmények. Körzetünkben érvényesen és eredményesen fejeződött be a voksolás, így második fordulót már nem rendezünk. Gyopáros Alpár az időközi választásokhoz hasonló sikerrel őrizte meg, újította meg mandátumát. Városunk szavazóinak 55 százaléka járult az urnákhoz, ez jóval elmarad a körzeti, 65 százalékos adattól.

Jánossomorja 2010

Az egyéni jelöltek listáján Véber József a Civil Mozgalom jelöltje a leadott szavazatok 3,01 %-át, Takács Krisztián a JOBBIK színeiben 12,58 %-át érte el. Az MDF-es Szabó Tamás 2,6 %-ot, míg a MIÉP-es Molnár Tivadar 0,34 %-ot ért el. Gyopáros Alpár a FIDESZ-KDNP jelöltje 62,75%, míg Balogh Csaba MSZP indulója 18,72%-ot ért el.

A pártok listáján helyben a JOBBIK 12.02 %-os, az MDF 2,33 %-os, a FIDESZ-KDNP 61,73 %-os, az MSZP 18,02 %-os, az LMP 4,47 %-os, a Civil Mozgalom pedig 1,43 %-os eredménnyel zárt.

Csorna 2010

Az 5-ös számú választókörzetben közel hasonló eredmény született, Gyopáros Alpár 67,5, Balogh Csaba 14,37, Takács Krisztián 11,4, Véber József 3,33, Szabó Tamás 2,63, Molnár Tivadar pedig 0,78 százalékot szerzett.

Részletes helyi eredmények:
Egyéni eredmények szavazókörönként
Listás eredmények szavazókörönként
Összesített eredmények

Az első fordulóban 4808 helyi adhatta le voksát reggel hattól este hétig – nálunk nem húzódott el a szavazás 13 nem helyi lakos kérte, hogy városunkban szavazhasson, nagyjából ugyanennyi jánossomorjai kívánt más magyarországi településen voksolni. Külföldön egy fő kért szavazási lehetőséget. Jánossomorján minden a korábbi választási rend szerint zajlott, hét szavazókörben voksolhattak a lakosok.

Az egyéni választókerületekben akkor érvényes az első forduló, ha a választópolgárok több mint fele szavaz. Eredményes pedig akkor, ha egy jelölt megkapja az érvényes szavazatok több mint felét. Ez esetünkben megtörtént, így körzetünkben nem tartanak második fordulót április 25-én.

Hauptmann Tamás
-hirdetés- -hirdetés-