Ismeretlen feladójú e-mailként is értelmezhetjük a minket megszólító Jézust, amit van, aki megnyit és elolvas, van aki egyből kitöröl. Modern prédikációjával a szeretetre való nyitottság fontosságát is hangsúlyozta Czank Vilmos kanonok plébános a karácsonyi éjféli misén. A szertartás után a fúvósegyesület adott koncertet.

Idén Szentjánoson tartották a hagyományos éjféli szentmisét december 24. én – pusztasomorján pedig 22 órakor ünnepelhették Jézus Krisztus megszületését a hívek. A szentjánosi szertartáson szinte teljesen megteltek a padok, a késői kezdet ellenére sok gyerek és fiatal is jelen volt. Talán épp ettől vezérelve Czank Vilmos címzetes kanonok prédikációjában a fiatalok számára is érthető módon, az internet példájával magyarázta el a Kis Jézus lelkünkbe költözését. Születését egy email érkezéséhez hasonlította, amit van, aki elolvas, megért és elfogad, de olyan is akad aki „feladó” kilétét nem ismerve még csak meg sem nyitja az üzenetet.

A mise utána a Jánossomorjai Fúvós Egyesület koncertje következett. Az időjárás is kedvezett a kíváncsiaknak, így sokan maradtak a templomtéren. A rövid koncerten ismert karácsonyi dallamok csendültek fel, mint például a Csendes éj, a Szólj csengő és a Kiskarácsony.

Szentpéteren aznap délután hagyományos pásztorjátékkal köszöntötték a karácsonyt. Itt népes, 45 fős gyereksereg adta elő a Kis Jézus születésének történetét. Az önként jelentkező hittanos kisdiákok idén mindhárom településrészt képviselték. Az előadást Varga Györgyné és Buri Károly hitoktatók rendezték.

Horváth Lívia – Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-