Magángyűjteményének kivételes darabjaival állt a mosonmagyaróvári közönség elé L. Burda Zsuzsanna. A város költészet napi megemlékezéseként megnyílt „Kazettába zárt emlékezés” című tárlatot azonban nem a művésznő képzőművészeti alkotásai adják.

Az érdeklődők L. Burda Zsuzsa életének irodalmi vonatkozású emlékei, kedvenc könyvei, alkotói korszakának elismerései, oklevelei egy részét tekinthetik meg a mosonmagyaróvári Fehér Ló Közösségi Házban. A péntek este nyílt kiállításon a költő- és festőnő elmondta, csak azt sajnálja, hogy ilyen keveset tud megmutatni gyűjteményéből. Sajnálatra azonban nincs oka, hiszen ilyen retrospektív kiállítással kevés művész büszkélkedhet, főleg élte alatt. A megnyitón Herman Antal tanár kalauzolta az érdeklődőket a kazettába zárt emlékek között.

Érdekes információkat hallhattak a megjelentek mind L. Burda Zsuzsa életéről, mind a magyar irodalomról. A megnyitón a jánossomorjai Katona Andrea és Katona Dórais közreműködtek, szavalatokkal színesítették azt.  A tárlat megtekinthető a mosonmagyaróvári Fehér Ló Közösségi Házban, április 20-ig. Az érdeklődők a közeljövőben L. Burda Zsuzsa újabb kiállítására számíthatnak, ahol a művésznő már saját alkotásokkal is előrukkol, elsősorban emberekről, portrékkal, aktokkal.

H.E.

-hirdetés- -hirdetés-