Jánossomorján búcsúzott 2×2 néha 5 című előadásától a nagyfödémesi Mákvirágok esztrádcsoport. A mind tagok mind darabok terén változás előtt álló társulat bohózatokból álló műsorát azonban kacagva engedte át a múlandóságnak a közönség.

„- Legmagasabb iskolai végzettsége? -Toronydaru-kezelő.” Hasonló poénokkal, dalokkal és nem utolsó sorban csinos táncosokkal lépett színpadra szombat este a nagyfödémesi Mákvirágok színjátszó csoport. A majd háromszáz nézőt vonzó est igazi könnyed szórakozást ígért, és nyújtott a nézőknek.

A Nagyfödémesi Művelődési Központ és a CSEMADOK nagyfödémesi szervezetének esztrád-csoportja ’97-ben alakult, 180 előadás tapsát gyűjthették be eddig. A társaság azonban most átalakul, és a kisebb személycserék mellett művészeti fejlődésre és így a nagyobb lélegzetű darabokra helyezik ezentúl a hangsúlyt. Ilyen például a már nálunk is bemutatott A miniszter félrelép című vígjáték. Jövő őszre pedig új bemutatót ígér a társulat.


…a röhögéstől. (További megdöbbentő képek itt.)

A szombati előadáson valóban kiváló színészi játékot láthattunk több szereplőtől is, sőt zseniális rögtönzéseknek is tapsolhattunk. A jelenetek és a viccek kiválasztása is jó arányérzékről árulkodott, amit néhány televíziós kabaréműsor számára is szívesen kölcsönadnánk. De az arányérzékünket a táncos hölgyek vonalain is tesztelhettük, akárcsak ritmusérzékünket. Összességében egy profikhoz felzárkózó, sőt, néha lépéselőnyt szerző előadást láthattunk, amit nem is mulasztott el megjutalmazni a közönség.

A társaság nálunk is többször megfordult  már, és Száraz Erzsébetcsoportvezető elmondta, mindig hálás közönség fogadja őket Jánossomorján. A födémesi amatőr színjátszók látogatásait a jánossomorjai felnőtt színjátszók is viszonozzák rendszeresen. A testvér-települési kapcsolatból kinőtt együttműködés nemcsak a nézők, a csoportok számára is hasznos, hiszen kapcsolatépítésre is kiváló.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-