Feljutottunk a magyar labdarúgás felső házába. Legalábbis városunk szülötte, Nikházi Márk által, aki már az MTK kezdő csapatában kapott helyet a szombat délutáni, Kecskemét elleni mérkőzésen. A játékossal készített beszélgetésünket is olvashatják itt!

Márk az első jánossomorjai fiatal, aki az NBI-ben lép pályára. (Korábban még a hanságligeti Furkó Sándor büszkélkedhetett ezzel a Honvéd színeiben) Az utánpótlás válogatottban is sikerrel szereplő tehetség korábban már kétszer kapott játéklehetőséget csereként az első osztályban, és gólt is szerzett a Budaörs elleni Ligakupa találkozón. Garami Józsefvezetőedző elégedett volt Márk játékával, ezért biztosított lehetőséget neki kezdőként is az élvonalban.

szombati mérkőzésen ügyesen, mozgékonyan játszott Nikházi, ám a kecskeméti csatárok sem igen tűrték, hogy a jánossomorjai fiú átbujkáljon a hónuk alatt: keményen próbálták megállítani: Az első félidő végén Csukics könyökölte le Márkot, aki szerencsére tudta folytatni a játékot. (Csukics azonban egy későbbi szabálytalankodása után már kihúzta a gyufát és piros lapot is a bíró zsebéből.) A végjátékra Nikházi helyére Lencse László állt be. 


Nem egyszer! Már most!

A kezdőcsapatban maradás a célja, ám nem csak bízik benne, dolgozni is akar érte. A szokásosan szerény Nikházi Márkkal a mérkőzés után beszéltünk telefonon.


– Ugyan nem most először, de most először kezdőként léptél pályára az NBI-ben. A sok év munka után milyen érzés volt?

– Már annak is nagyon örültem, hogy Józsi bácsi lehetőséget adott nekem a felnőtt csapatban, hiszen amióta focizom, azért dolgozom, hogy bemutatkozhassak az első osztályban. Ez két hete sikerült is, és utána megint vagy tíz percre lehetőséget kaptam. Most, ugyan sérülések is közrejátszottak, de ismét pályára léphettem, és, bár gól nélküli döntetlennel zárult a mérkőzés, nem ment rosszul a játék.

– Ügyes megoldásokat is láthattunk tőled, de ugyanakkor az is igaz, hogy nehéz dolgod volt. Kemény csatákat is meg kellett vívnod. Láttuk, kaptál is rendesen a pályán…

– Igen, benne van a játékstílusomban, hogy néha kapok az ellenféltől… Alacsony vagyok, lejjebb van a súlypontom, ráadásul cselezek is, így a nagyobb darab játékosok általában felrúgnak. Szóval gyakran előfordul, hogy kapok.

– A szereplés végén értékelsz te is, gondolom a csapattársak is. Ezekre, de ami fontosabb, az edző véleményére is kíváncsiak vagyunk.

– A beilleszkedésben is segített mindenki, és a pályán az idősebb játékosok is sok tanácsot adtak. Szerintem nem vallottam szégyent, Józsi bá’, mikor lejöttem, azt mondta, hogy meg volt velem elégedve, ez úgy gondolom, hogy nagyon fontos.

– További kilátások? Bízhatunk abban, hogy legközelebb is a kezdők között látjuk a neved?

– Egy meccs van hátra a bajnokságból – a REAC ellen -, ennek sok sérülttel és eltiltottal vágunk neki. Úgy érzem, a keretben benne leszek, a többit nem tudom… De mindennek örülök, ha csere leszek, annak is! … Februárra, a bajnokság kezdetére pedig már biztos mindenki felépül, tehát fel lesz adva a lecke, de ez a foci lényege,  úgyhogy dolgozni kell.

– Bizonyára sok jánossomorjai végigkísérte a meccset, és a továbbiakat is a tévé előtt tölti… Gondolsz erre?

– Büszke vagyok arra, hogy Jánossomorjáról indultam, és remélem, hogy még egyszer büszkék lehetnek rám a jánossomorjai lakosok…


Hauptmann Tamás

fotók: www.mtkhungaria.hu

-hirdetés- -hirdetés-