Városnapok 2008: Bár az eső elállt, a hideg maradt, így nagy valószínűséggel emiatt látogattak ki kevesen a Városi Napok szombat délutáni programjaira. Az esti koncertekre már újra szakadt az eső, a tervezett programok közül viszont csak az utcabál maradt el a rossz időjárás miatt.

A mosonszentpéteri játszótér felújítására ajánlották fel a szombati napon eladott tombolajegyek árát a tombolatárgyakat felajánló vállalkozók. A 40 ezer forint bevétel azért jelentős, mert bár a tombolasorsolás újdonság volt idén a Városi Napokon, mégis magas összeg gyűlt össze.

A helyi szervezetek közül a Cintia Wellness Club műsora nyitotta meg a szombat délutáni programsorozatot a szentjánosi templomtéren, majd a Balassi Bálint Nyugdíjas Klub énekkara énekelt. Wittmann Elekné verset mondott  az internetről és egy énekes jelenetet is láthattunk az idősek előadásában.

A Te rongyos élet melegítette a közönséget, nem beszélve a többi ismerős operett- és musicalslágerről. De mintha az idő is enyhült volna. Bár  Szűcs Kinga és Nagy Balázs, a  Győri Nemzeti Színház két művésze kabátban énekelte végig a műsort, ez nem befolyásolta a közönség jókedvét, volt, aki még táncra is perdült.

A város legfiatalabb szervezete, a Tititá Néptánc Együttes három koreográfiával lépett fel, élőzenés kísérettel. A szigetközi és rábaközi táncok után műsoruk utolsó számát, a sváb lépéseket a Jánossomorjai Fúvósegyesület kísérte. Műsoruk sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a közönség ráadást is kért.

Aztán a fúvósok maradtak, csak a  színpadra a Pázmándfalui Mazsorett Csoport lépett, majd egy reneszánsz bűvész játszott gyerekekkel, a felnőtteket is megnevettetve.

Közben a büfésátrak teltek, a forró gulyásnak nagy sikere volt, csakúgy mint az forró italoknak, amivel az önkormányzat vendégül látta a városlakókat. Emellett a kézművessátorban kavicsot festhettek a gyerekek, és számos népi fajáték, valamint légvár és trambulin várta a kicsiket – igaz, sokszor, a hideg miatt hiába. De az elektromos autó és a motor is népszerű volt és a lovaskocsira is sokan felültek.

A fiatalok nagy kedvence, az Anti Fitness Club este élőben énekelt, koncertjükön a saját számok mellett magyar és külföldi feldolgozásokat is énekeltek, főleg a tinilányok nagy örömére.

Mire Szekeres Adrienn megérkezett, már szakadt az eső. Mégis elég sokan vállalták a kellemetlen időt, és hallgatták meg az énekesnőt – aki azonban nem vállalt ekkora áldozatot, csupán öt dalt énekelt a hideg miatt. Az utcabál a rossz idő és az ezzel járó kevés érdeklődő miatt idén elmaradt.

A Városi Napok rendezvényeivel párhuzamosan Nagyfödémesről és Illingenből is érkeztek vendégek városunkba, őket az önkormányzat, illetve a partnerszervezetek látták vendégül.

Lőrincz György szervező elmondta, a rossz időről nem tehetnek, bár nem számítottak rá, hiszen az előző két évben gyönyörű napsütés fogadta a fesztiválozókat. “Azért aki kijött, megtalálta a megfelelő műfajt és produkciókat, és jól érezte magát. A tanulságokat, amik persze bőven akadnak, hamarosan levonjuk és megbeszéljük.”

V.V.

-hirdetés- -hirdetés-