Városnapok 2008: Könyvbemutatóval és kiállítás megnyitóval kezdődött a jánossomorjai városi napok. Az immár negyedik alkalommal megrendezett esemény első napján sokan voltak kíváncsiak L. Burda Zsuzsa új könyvére és a Jánossomorjai Helyi Képzőművészeti csoport kiállítására.

A Kozma Galéria szolgáltatta az első helyszínt a Jánossomorjai Városi Napokon, amelynek nyitórendezvénye L. Burda ZsuzsannaArcok című könyvének bemutatója volt. Az immár harmadik kötetet maga mögött tudó író új kiadványát Katona Dóra szavalata után Vida István, a Kisalföld rábaközi és mosonmagyaróvári szerkesztőségének vezetője mutatta be a nagyérdeműnek. Megtudtuk, az író a Jánossomorjai Naplónál megszerzett újságírói gyakorlatát kamatoztatva készítette el új kötetét. A 27 interjút tartalmazó könyv szerzőjére sokan voltak kíváncsiak, hiszen a galléria egyik terme teljesen megtelt.

Az interjúkötet elsősorban Jánossomorján élő, vagy innen elszármazott embereket mutat be, akik között vannak ismert vállalkozók, vezetők, és számunkra kedves „egyszerű” emberek. Vida István kötetlen beszélgetésben tudakolta a könyv születésének hátterét. Burda Zsuzsa bevallotta, volt akivel könnyű dolga volt, és akadt olyan is, akivel kevésbé, ám úgy érzi nagy százalékban sikerült őszinteségre bírnia az embereket, aminek nagyon örül. Program szerint a szerzőhöz intézett kérdések következtek volna, ám e helyett többen köszönetüket fejezték ki a kötet elkészítéséért.

A könyvbemutatóra érkezett közönség az emeleti kiállító teremben is képviseltette magát, ahol a Glázer-Kozma Edit vezette amatőr képzőművészeti csoport tárlatát tekinthették meg. A  kiállítást és egyben a Városi Napok rendezvénysorozatát Dr. Kurunczi Károly nyitotta meg,  aki amellett, hogy jó szórakozást kívánt a háromnapos rendezvényhez, köszönetét is kifejezte a Kozma családnak az épület színvonalas felújításért.  A főként jánossomorjai alkotók között egyébként akad fiatalabb és idősebb is, ám ahogy az egyik kiállító fogalmazott, ez egyáltalán nem zavaró, hiszen mindenkiben közös a művészet szeretete. A januárban indult csoport vezetője elmondta, minden évben szeretnének egy-egy kiállítással előrukkolni, hogy megmutathassák, mennyit fejlődtek. Ezt a tárlatot október közepéig nézhetik meg.

-hirdetés- -hirdetés-