Megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzés
Koroncó – Jánossomorja (0-0) 0-0

Nem csak a pálya alakja, hanem a hazaiak játéka miatt is katlanban érezhette magát a JSE Koroncón. Győzelmi kényszerrel lépett pályára csapatunk, ám sajnos a diadal ezúttal is elmaradt. Az iramra azonban nem lehetett panasz, a helyzetkihasználásunkra annál inkább.

Koroncó: Bockó Balázs, Wägerhoffer Ferenc, Süveges Szilárd, Kiss Krisztián, Juhász Ervin, Szabó Dávid, Szabados Ádám, Torma Attila, Sebsi Gábor, Kovács Ákos, Forgács Ottó
Cserék: Koroknai Árpád, Lóráncz Norbert, Segovits Gábor
Edző: Horváth Dénes

JSE: Bella Kristóf, Göblyös Dávid, Kompis Ákos, Fuhrmann Péter, Mikhely Zoltán, Simon Balázs, Forika János, Király József, Ékes József, Tollár Norbert, Bognár Gábor
Cserék: Világi Zoltán, Ugochukwu Gordian
Edző: Király József

A mérkőzésnek vegyes érzelmekkel vágott neki csapatunk, hisz míg az első fordulóban, Nyúlon sikerült begyűjteni a három pontot, addig első hazai mérkőzésünkön sajnos vereséget szenvedtünk. A JSE nem a legjobb összeállításban lépett pályára, a védelemből sérülés miatt hiányzott Kopf és Tóth, valamint első számú kapusát, a csúnyán megfázott Sipőcz Róbertet is nélkülöznie kellett Király József játékos-edzőnek.

Minket bíró

A mérkőzés első tíz percében a tavasszal épp előttünk, a 11. helyen végzett hazaiak uralták a játékot és kezdeményezőbben léptek fel. Azonban a kezdeti megilletődöttség után magára talált a csapat, és sorra alakította ki helyzeteit. Az igazsághoz tartozik, hogy a koroncói alakulat a kontrákkal elég gyorsan jutott el a kapunkig. Ám hol a védők, hol pedig Bella szenzációs védései állították meg a hazaiakat, és néha még a bíró is besegített. A helyzetek kihasználatlansága ellenére jó iramú első félidőt láthattak a kilátogatók. Valamint egy gólt is, amit az éles szemű játékvezető les címén érvénytelenített.

Gordi sem segített

A második félidőt mi kezdtük jobban, rögtön az első percen megszerezhettük volna a vezetést, ám Ékest az utolsó pillanatban még tudták szerelni a hazai védők. A szerencse ezután sem állt mellénk, kapura töréseinknél rendre az utolsó átadásokba csúszott hiba. Csatársorunk összeszokatlansága rányomta bélyegét a mérkőzésre. A meccsen megszerzett egy pontot az előző mérkőzéssel ellentétben most remeklő védelemnek, valamint Bella Kristófnak köszönhetjük. A hazaiak ugyanis komoly nyomás alatt tartották a hálónkat hosszú percekig. A második félidőben sem maradtunk kapott gól nélkül, ám épp úgy, mint az előzőt, a bíró ezt is semmissé tette, lesre hivatkozva. A mérkőzés utolsó öt percére egy debütálás is maradt: Bemutatkozott a csapatban Ugochukwu Gordian, nigériai játékosunk, aki a neki adatott rövid idő alatt is veszélyesen játszott. A mérkőzés végét, talán már szokásosan, megnyomta a csapat, ám ez újra kevésnek bizonyult.

A mérkőzés iramára összességében nem lehetett panasz, de a csatársoron és a befejezéseken még van mit csiszolni. A következő hazai mérkőzésen Pannonhalma ellen – javítva a gondokon – remélhetőleg begyűjti csapatunk a három pontot, hasonló hajtós, pörgős játékkal.

Király József: A sérülések hátráltatták csapatomat, bár a mai mérkőzésen a védelmünkre nem lehetett panasz. A támadósort kell még összeráznunk, és akkor minden rendben lesz. Az elképzelés a csapat játékában már megvan, nem vagdaljuk el a labdát, próbálunk földön játszani. A jövő héten remélhetőleg otthon tudjuk tartani majd a három pontot.

Horváth Dénes: Sajnos a bíró is hátráltatott minket, eddigi két mérkőzésünkből csak egy pontot sikerült szereznünk. Örülünk, hogy legalább az egyik pontot itthon tartottuk, hisz tavasszal, a szlovák légiósokkal a vendégek négy góllal oktattak bennünket.

Takács Gergő

-hirdetés- -hirdetés-