Megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzés
Nyúl-Jánossomorja 2-3 (1-0)
Újra megkezdődött egy szezon a jánossomorjai focibarátok legnagyobb örömére, akik szép számmal jelen is voltak az első, idegenbeli mérkőzésen. Egyből parázs összecsapással kezdtünk, hisz a tavalyi fricskáért visszavágni igyekvő nyúli gárdához látogatott csapatunk.

 

Nyúl SC: Unger Ferenc, Kulcsár Gábor, Gayer Zoltán, Först Ákos, Kiss Zoltán, Németh Dávid, Bognár János, Németh Gergely, Csigó Dávid, Víg Norbert, Závori Gábor,

Csere: Kovács Dávid, Obertoll Roland,
Edző: Horváth György

JSE: Sipőcz Róbert, Göblyös Dávid, Kompis Ákos, Kopf Péter, Fuhrmann Péter, Ékes József, Tollár Norbert, Fórika János, Mikhely Zoltán, Világi Zoltán, Simon Balázs,
Csere: Mátyás Zoltán, Király József, Bognár Gábor,
Edző: Király József

A vendégcsapat érkezett esélyesként a mérkőzésre, köszönhetően a sok erősítésnek, valamint annak, hogy a nyúli csapatot súlyos sérülések tizedelték. Azért, hogy a házigazdák ki tudjanak állni, az ifi csapatukat mindössze nyolc emberrel küldték pályára. A mérkőzés ebben a szellemben kezdődött, hisz Világi már a nyolcadik percben megszerezhette volna a vezetést, ám az ordító helyzetből végül nem sikerült előnyt szereznünk. A 19. percben a hazai kapu előtt elvégzett szabadrúgásunk után az ellenfél villámgyors kontrájával nem tudtak mit kezdeni védőink. Fuhrmannak csak szabálytalanul sikerült megállítania a kilépő csatárt, sajnos a 16-osunkon belül, és a megítélt 11-est Németh Gergely értékesítette (1-0).  Az első félidőben rengeteg helyzet adódott még a mérkőző felek előtt, ám több gól nem született.

Nyuszi ül a fűben

A második félidőben ismét nagy vehemenciával jött ki csapatunk, ám mégis kicsit álmos játékot mutattunk. Az ébresztőt az 55. percben fújták meg: a bal szélről beadott labdát az ötös sarkánál átvevő Závori azt egy szép mozdulattal maga elé tette, majd a jobb hosszúba postázta (2-0). Ez után már csak a leglelkesebb szurkolóink hittek a feltámadásban – és nekik lett igazunk. Négy perc elteltével már meg is szereztük a szépítő találatot Tollár jóvoltából, aki szenzációsan emelt a kimozduló Unger kapujába (2-1).

A Nyúlon túl

A sorra kialakított helyzetek, és a kondíció fölénye meghozta a sikert a jánosi csapatnak és a 68. percben egy kapu előtti keveredésből már az egyenlítést is megszerezte gárdánk. A Világi hasáról lepattanó labda Tollár elé került, aki a kimozduló kapus mellett higgattan gurított a kapuba (2-2). A gólt követően a labdáért igyekvő Bognárt a másik kilences Gayer finoman szólva sem szabályos eszközökkel tessékelte arrébb, ám ez a bíró figyelmét elkerülte. A nyúli csapat rövid kispadjának köszönhető fáradságot jól ki tudta használni csapatunk és a 91. percben a győztes találatot is megszerezte: Király József szenzációs beadását követően Bognár fejelt a védőktől szorongatva (2-3). Ezt aztán a felrobbanó vendágszurkoló-tábor előtt ünnepelték a fehér mezesek, és folytatták azt pár perccel később, a végső sípszó után is.

Király József: Kontrákra épített játékunk a mérkőzés végére meghozta a győzelmet, ám a kisebb sérülésekkel bajlódó, így pályára lépő játékosainknak is jó gyógyír ez. Ahogy ezt már tavaly is elmondtam: Feltöltjük az autót, és amíg van benzin, megyünk előre.

Horváth György: Csapatom állóképessége és rutintalansága, valamit a sok sérült hátráltatott minket: A négy szinte állandó támadónkat nélkülözni kényszerültünk. Célunk a biztos bennmaradás és reményeim szerint a 60. percig mutatott játék elég is lesz ehhez.
A jó játékkal adós maradt a gárda, de remélhetőleg a második fordulóban hozzánk látogató, a megyei I. osztályban újonc Győrszemere ellen már minden összeáll, és közönségszórakoztató játékkal sikerül itthon tartanunk a három pontot. Előtte azonban még Mosonszolnok gárdájával mérkőzünk magyar kupa meccsen augusztus 20-án.

Takács Gergő

-hirdetés- -hirdetés-