Az első öt közé kerülésben is reménykedik a JSE futball csapata az őszi szezonban. A felsőházba való bejutás megalapozott elvárás a labdarúgókkal szemben, mondják a vezetők, hiszen a tavaszi eredmények alapján a negyedik legjobb lett a gárda. Esélyeiket növeli, hogy sikerült leigazolniuk a megyei góllövőlista előkelő helyein szereplő játékosokat.

A JSE felnőtt csapata számára minden bizonnyal nagy kiesést jelent a tavalyi házi gólkirály, Pavol Jankovic távozása, azonban az egyesülethez igazoló sikeres játékosok meghozhatják a csapatnak az áhított eredményeket. Az őszi bajnokságban nálunk játszik a megyei góllövőlista 2. és 3. helyezettje, Bognár GáborFertőszentmiklósról és Tollár Norbert Öttevényből – mindannyian házi gólkirályok voltak. Szintén csatár az ide igazoló lipóti játékos, Simon Balázs is, aki ugyancsak sokat ígérő eredményt mutatott fel tavasszal. Középpályán a korábban a Máv-Dac-nál és Győrújbaráton játszó Forika János, és az MTE-ből érkező fiatal labdarugó, Ékes József erősítik csapatunkat. Védelmünkben, pedig fontos szerepet játszhat a kellő rutinnal rendelkező, és korábban már nálunk is játszó Kopf Péter, valamint a Vasas U19-es csapatától érkező, és idény közben majd ott is edző Tóth Ambrus – aki hétvégéit Mosonmagyaróváron tölti, így pályára léphet a JSE színeiben.

Hazarendelt légió

A távozók között szerepelnek a Németh fivérekKertész Csaba, és a tartalék hálóőr: Hegedűs Péter. Az említett Pavol Jankovic, és Marian Minarik Nagyfödémesen folytatja tovább, a szintén szlovákiai Pint Tamás pedig tanulmányainak színhelyén, Komárnóban lép a gyepre. Ők mindannyian másik csapatnál játszanak tovább. Az ugyancsak  távozó Ornyi Zoltán és Jánó Ferenc nem igazoltak másik csapathoz, ám a JSE keretein belül sem folytatják a labdarúgást.
A tervek szerint a csapattal edz ősszel Okouchuku Gordian is. A 33 éves nigériai játékos korábban már több nagy csapatnál is pályára lépett. Utoljára az MTE 1904 játékosa volt, azonban hosszabb kihagyás után most a JSE-vel kezdi meg a felkészülést, abban a reményben, hogy később akár a pályán is segítheti tudásával a csapatot.

Felső léc

A kitűzött cél az őszi bajnokságra a tabella felső házába kerülni – mondta el Nagy Ferenc, a labdarúgó szakosztály vezetője -, mégpedig azért, mert a tavaszi fordulóban megszerzett pontok alapján a tabella negyedik helyén végzett volna a csapat. Úgy véli, mindezek mellett a legfontosabb a helyi érdeklődés fenntartására, amire csak egy mód van, mégpedig érdekfeszítő, izgalmas játékot produkálni a pályán. Ezeknek természetesen magas anyagi vonzatai vannak, így az önkormányzat mellett szponzorok támogatására is számít a szakosztály. A felnőttek augusztus tizedikén debütálnak a Magyar Kupában, bajnoki mérkőzést pedig 17-én, Nyúlon játszanak először.

Kicsiben

A felnőtt gárda mellett a fiatalabb korosztályoknak is megkezdődött az alapozás. A serdülő és ifjúsági csapat összesen 12 fővel bővült, az új csapattagok Bősárkányból, Hanságligetről, Mosonszolnokról és nagy számban Várbalogról érkeztek. Mindkét csapat 20 fős kerettel rendelkezik.  A fiatalok trénereit illetően is változás történt. A serdülőket Madarász Tibor edzi, aki egyben a várbalogi felnőtt csapat trénere is, valamint az ottani tartalék csapat játékosa. Az ifivel –mint arról már beszámoltunk – Zalka Péter, az egykori MTE utánpótlás-edző foglalkozik. Az U-13-as korosztálynak később kezdődik az idény, mivel csak 8 csapatos a bajnokság. Így ők még nem kezdték meg a felkészülést.

Munkatársunktól

-hirdetés- -hirdetés-