Autó elé hajtott kerékpárjával egy 67 éves férfi az Ady Endre utca és a 86-os főút kereszteződésénél. Az ütközés során eszméletét vesztett mosonszentpéteri lakost súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Egy szabályosan közlekedő szürke, kis méretű személygépkocsi elé hajtott ki egy 67 éves szentpéteri férfi csütörtök délután egy órakor. Bár a vizsgálat még nem zárult le, annyi bizonyos: a férfi az Ady Endre utca torkolatával szembeni vendéglőből jött ki, és kerékpárjára lendületesen felülve akart áthajtani a főúton. Így került az Óvár felől érkező személygépkocsi elé, ami a nyomokból ítélve próbált ugyan lehúzódni, azonban az ütközést nem tudta elkerülni. A kerékpáros az autó oldalának csapódott, elesett, és eszméletét vesztette. A kiérkezett mentők a helyszínen igyekeztek stabilizálni a férfi állapotát és súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Egy hozzátartozó a helyszínen elmondta, attól is tartanak: már rosszullét okozhatta, hogy a férfi nem kellően mérte fel a helyzetet. Mint mondta, erre utal az is, hogy – ahogy értesült – a külsérelmi nyomok nem indokolták teljesen a férfi eszméletlen állapotát.

A balesetben részt vevő sofőr a helyszínelés során úgy nyilatkozott, úgy tűnt neki, mintha a kerékpáros észre sem vette volna őt. Próbálta elkerülni az ütközést, és lehúzódni, azonban ez nem sikerült. Pár szemtanú elmondta: éppen akkor a balesetben részt vevő autón kívül nem járt más az amúgy nagy forgalmú úton.

HT

 

-hirdetés- -hirdetés-