UFO a művelődési házban. Nagy sikerű, idegen lényekkel és civilizációkkal foglalkozó, teltházas előadással zárult a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat helyi szervezetének 2007/2008-as előadássorozata a művelődési házban. Ősztől újabb évad és újabb témák várják az érdeklődőket.

Csillagászattal kezdődött és földön kívüli civilizációkkal végződött a helyi TIT, vagyis Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a művelődési ház közös szervezésében zajló Jánossomorjai Esték tavaszi előadássorozata, ami egyben az őszi-tavaszi évad lezárása is volt. A szervezet elnöke, Biczó Zsolt tartott előadást kedden este a művelődési házban Idegen civilizációk címmel, melyben a földön kívüli élet lehetőségeiről, és annak esetleges földi nyomairól beszélt a nagyszámú érdeklő előtt.

Az előadássorozat 2001-ben helytörténeti ismeretterjesztő-sorozat néven indult, akkoriban még kizárólag a település múltját bemutató előadásokkal. Mára azonban a népszerű, kéthetente megrendezett előadásokon kívül a társaság különböző kiállításokat is városunkba invitál, de például időseknek szóló Internet-tanfolyam szervezésével is foglalkozik.

Fontos változás még az előadássorozat életében, hogy, míg korábban a művelődési ház nagytermében zajlottak az előadások, mára a korábban könyvtárnak helyet adó kisebb, ilyen jellegű rendezvényekhez jobban illő terembe költözött át.

A sorozat ősztől tovább folytatódik, az előzetes tervek szerint szintén változatos témákban, helyi és vendég előadók részvételével. A mostani szezonra tervezett, de idő hiány miatt elmaradt, Csollány Szilveszter olimpikonnal tartott közönségtalálkozó is a következő szezonban valósul meg. Biczó Zsolt az évadot záró gondolatai közt hangsúlyozta, hogy jövőre remélhetőleg – az utolsó előadáson tapasztaltakhoz hasonlóan – sokkal több fiatal látogat majd el kéthetente az igazán hasznos előadásokra.

veres

-hirdetés- -hirdetés-