A tavasz beköszöntővel több jelentősebb felújítás is megkezdődött az önkormányzati intézményeknél. A somorjai óvoda, a körzeti általános iskola és a bölcsőde munkálataira összesen mintegy 16 millió forintot költ a város.

Hamarosan befejeződik a Somorjai tagóvoda tetőszerkezetének nemrég elkezdett felújítása. A tavaszi, kedvezőbb időjárással megindult és jelenleg is folyó három önkormányzati felújítás közül a legnagyobb volumenű, mintegy hat millió forintos tetőcserére már égető szükség volt a tagintézményben.

Dr. Kurunczi Károly polgármester elmondta, a fedés és a cserepek teljesen tönkrementek, elporladtak az épületen. „Ezen kívül több helyen beázott a tető, tehát szükséges volt a felújítás. Elkezdődtek a munkák, remélem, pár napon belül be is fejeződnek.”

De a sportcsarnok kilátásai is javultak. Az iskolai szünetben a nyílászárókat cserélték le az öltözőkben és az irodákban, egy két éve zajló felújítási program részeként. A két és fél milliós beruházást várhatóan az udvar térkövezése követi majd májusban, ugyancsak közel két és fél millió forint értékben.

A leglátványosabban talán a bölcsőde újult meg. Az összesen ötmillió forintra rúgó átalakítás során elbontották a balesetveszélyességig leromlott állapotú teraszt, és újat raktak a helyére, immár tetőfedéssel. A praktikus átalakítás lehetővé teszi, hogy a melegebb napokon kihozhassák oda a gyerekeket a dadák, sőt, akár kint is altathassák őket.

Addig is az udvari termek nyílászáróinak teljes cseréje gondoskodik a lurkók melegben tartásáról a hidegebb időszakban.

Az óvoda régi udvara is új köntöst kap. A talajegyengetés és füvesítés után új játékok is várnak majd a kicsikre, és a hamarosan elkészülő fedett pavilon árnyékot tart majd a homokváraknak és a kis építészeknek is.

HT

-hirdetés- -hirdetés-