Hatszázezer forintot lopott el két házaló egy jánossomorjai férfitól szerdán. Mosdóba kéredzkedtek be, majd jósolni kezdtek a férfinak. Ehhez elkérték megtakarított pénzét, amit a házigazdát megtévesztve elloptak. A rendőrség azt jósolja, több hasonló esetre is számíthatnak a lakosok.

 

Hatszázezer forintot lopott el egy Bercsényi utcai házból két ismeretlen nő szerda délután. A dunyhákkal házaló árusok vécére kéredzkedtek be a házba. Itt egyikük jósolni kezdett az itt lakó férfinak. Hogy jobb legyen a jövendölés, a saját bankói mellé még többet kért, a férfi pedig odadta a szekrény tetején tárolt megtakarított pénzétét – 600 ezer forintot. A jóslás után a nő úgy tett, mintha maga tenné vissza a pénzt a helyére, ám társa elterelte a tulajdonos figyelmét. Így az csak a nők távozása után jött rá: a pénze eltűnt.

A jánossomorjai rendőrőrs parancsnoka, Thury Jenő alezredes felhívta lakosság figyelmét, hogy ne engedjenek idegent a házba, és házalók esetén értesítsék a rendőrséget. Mint mondta, megszaporodtak a hasonló esetek a környéken, elfogásuk pedig azért nehezebb, mert a határok megnyílásával Ausztria felé is menekülhetnek.

A parancsnok kiemelte: általában hiszékeny, idősebb embereket szemelnek ki a bűnözők. “Sok esetben ezek a házalók visszajárnak, tehát egész jól ismerik a területet, ismerik azt a réteget, akikhez be lehet csöngetni és hízelgően a közelükbe férkőznek. Így próbálják őket átverni.”

A rendőrség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A sértett személyleírása alapján az egyik nő körülbelül 160 centiméter magas, őszes, vállig érő hajú, enyhén molett testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor hosszú, bokáig érő, bő szoknyát viselt. Társa 25–30 éves, 160 centiméter körüli, rövid, barna hajú, vékony testalkatú. Az elkövetők vélhetően egy piros vagy narancssárga színű személyautóval voltak.

A rendőrség kéri mindazok jelentkezését, akik február 20-án, szerdán délután 1 óra körül látták a két nőt a környéken, vagy bármilyen információval rendelkeznek az ügyben. Jelentkezni lehet személyesen vagy telefonon is a Jánossomorjai Rendőrőrsön, vagy a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon.

A rendőrök kérik továbbá, hogy akihez házalással vagy más hasonló indokkal csengetnek be, az értesítse a rendőrséget és lehetőség szerint jegyezze fel a „látogatók” járművének rendszámát is.

Munkatársunktól

-hirdetés- -hirdetés-