Bár a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság utolsó fordulója menetrend szerint lezajlott vasárnap, az őszi idény azonban még nem ért a végéhez, a hazai csapatra ugyanis még két mérkőzés vár.

 

A már megszokott szabadtéri edzések mellett keddenként a tornacsarnokban edz helyi focicsapat. Csenteri Csongor edző vezetésével itt az erőnléti tréning mellett a sportpályán tartott edzésekhez hasonlóan a játék és a különböző figurák gyakorlása is nagy szerepet kap. A mostani, 6:0-ás nagyszentjánosi zakó után, és az őszi idény zárulta ellenére a helyi labdarúgó szakosztály még nem kezdheti meg a téli szünetet, hisz a következő két hétvégén is fontos feladat vár rájuk. December másodikán a Hegyeshalom ellen, a rossz idő és a használhatatlan focipálya miatt elmaradt meccset pótolják, rá egy héttel pedig a nyúli csapattal csap össze újra a gárda.

A Nyúl ellenni, 3:2- es győzelemmel záruló meccset az ellenfél egy játékengedély jogosságát vitatva óvta meg, a megyei labdarúgó szövetség döntése értelmében pedig, a szövetség költségén december 8-án kell újra megrendezni a találkozót. A nyúliak jelenleg a tabella utolsó, 16. helyén állnak, az esetleges 3 pont így az ő számukra kulcsfontossággal bír.

A Jánossomorja a hátra lévő két meccset tizenhárom ponttal várja a tizenkettedik helyen, ez azonban változhat. Győzelem esetén a csapat, szépítve az őszi szereplést, feljebb kúszhat a tabellán.

Emellett komoly feladat vár a vezetőségre is, a csapat anyagi helyzetének rendezése nélkül ugyanis aligha várhatók el az eredmények. A pénzügyi háttér megerősítése érdekében a sportvezetők több olyan szolgáltatás újbóli bevezetését tervezik, ami a korábbi években már bizonyított. Ilyen például a sportbérlet, illetve a pártoló tagsági igazolvány intézménye is, melyek kiadásától újabb bevételekre lehet számítani. Szintén fontosnak tartják az új, s nem utolsó sorban bőkezű szponzorok bevonását is, mivel a reklámoktól szintén komoly hasznot várnak a következő évben. Az egyesület novemberi, a Kulturális és Sport Bizottság számára tartott beszámolóján elhangzott, a költségek lefaragásával és a kiadások ésszerűsítésével szintén többszáz ezer forintos tételek takaríthatók meg. Elképzelésük szerint a fő támogató továbbra is az Önkormányzat maradna, de a felsorolt változtatásokkal levenne egy kis terhet legfőbb mecénása válláról az egyesület. A tervek tehát megvannak, egyelőre csak az biztos, hogy megvalósulásukig sok munka vár még a vezetőségre és a csapat játékosaira egyaránt.

VD
-hirdetés- -hirdetés-