Évről évre egyre több embert mozgat meg a Városi Napokon az idén harmadszor megrendezett “Fut a város” sportnap. Emellett a foci, a kosárlabda és az úszás kedvelői sem maradtak sportprogram nélkül a kétnapos rendezvénysorozaton. Szombat délután és este pedig ismét a kultúráé és a zenéé volt a főszerep Jánossomorján.

 

Még a tavalyinál is többen vettek részt a harmadik „Fut a város” sportnapon, a Lókert utcai játszótéren, pénteken délután. A város legnagyobb tömegsport-rendezvényén idén összesen 409 induló futotta le a kijelölt távot. A rendezvényt megnyitó kutyás bemutatót idén már a helyi kutyaiskola tagjai tartották. A futóversenyeken az óvodásoktól a nyugdíjasokig összesen nyolc korcsoportban osztott ki díjakat a szervező társaskör egyesület. Jutalmat kaptak azok az iskolai osztályok is, akik a legnagyobb létszámban indultak a nagy futáson. Három osztály 100 %-ban részt vett a versenyen: a szentjánosi 5.A és 7.A és a szentpéteri 7. osztály.
A fejenként 100 forintos nevezési díjból befolyt több mint 40 000 forintból fákat fog ültetni a társaskör.
Az esti tábortűznél a Jánossomorján vendégeskedő lengyel fiatalok a lengyel konyhaművészetből tartottak egy kis bemutatót az érdeklődőknek.


Tekintse meg képeinket!

A sportprogramok szombaton is folytatódtak. A szentjánosi iskola udvarán rendezett kispályás focitornán négy korcsoportban 36 háromfős csapat mérte össze tudását. Az utcai kosárlabdára 9 csapat nevezett. A vízi vetélkedőkön 15 gyerek ügyeskedett az uszodában.

A szombat délután egyik különlegessége volt a Canto Excolo Kamarakórus és az egykori jánossomorjai vegyeskar közös koncertje a szentjánosi templomban. A műsor első részében a Canto Excolo adott elő többszólamú kórusműveket, majd az egykori vegyeskar meghívott tagjaival együtt is elénekeltek négy művet, az elsőt Szabó Attila vezényletével, a másik hármat Karácsony Géza, az egykori vegyeskar karnagya vezényelte.

A szombati nap hátralévő részében a templomtéren várták változatos programok, koncertek a szórakozni vágyókat. Egész délután játékok, rodeóbika szórakoztatták a gyerekeket, de volt kirakodóvásár, és kézműves foglalkozáson is részt vehettek az érdeklődők.
A hangulatot operettműsor alapozta meg. Varga Veronika, Fazekas Andrea és Czégény Zoltán triójával három éve, a városavató ünnepségen találkozhatott először a jánossomorjai közönség, azóta pedig a város több rendezvényén is felléptek már.
A legnépszerűbb sztárvendég a Bódi Guszti és a Fekete Szemek együttes volt, akiket a Cigány Kisebbségi Önkormányzat hívott meg a Városi Napokra, és a műsorszám költségeinek a felét ők állták.
Egy órás zenés, táncos, humoros műsorral érkezett a Jánossomorjai Városi Napokra a Mákvirágok esztrádcsoport felvidéki testvértelepülésünkről, Nagyfödémesről. Újdonságnak számított a Polski 14 500 nevű, helyi fiatalokból álló zenekar és lengyel barátaik közös koncertje.
Este 9-től a Desperado lépett fel.
A hideg ellenére idén is hajnalig tartó utcabállal zárult a rendezvénysorozat, a Flört együttes zenéjére.

JV

-hirdetés- -hirdetés-