Elektromos rövidzárlat okozott pincetüzet Mosonszentpéteren tegnap. A lakók külföldön nyaraltak, a hozzátartozók értesíteték a tűzoltókat. A kár majdnem kétmillió forint.

 

Tegnap este hat óra előtt riasztották a mosonmagyaróvári tűzoltókat Jánossomorjára. Mosonszentpéteren, a Bartók Béla utcában kigyulladt egy pince, és a lakóépület többi részét is veszélyeztette. A 150 négyzetméter alapterületű ház pincéjében a vizsgálatok szerint elektromos zárlat követeztében keletkezett tűz, ami lángba borította az ott szabályosan tárolt tűzifát – tudtuk meg a mosonmagyaróvári parancsnokságon. A mosonmagyaróvári tűzoltók – a helyi önkéntes tűzoltókkal karöltve – érkeztek a helyszínre, és fékezték meg a lángokat. Nagyjából 1-2 milliós kár keletkezett, ám a megmentett értékek közel 30 milliót tesznek ki, hiszen a tűz veszélyeztette az egész házat. Személyi sérülés nem történt, a lakók éppen külföldi nyaralásukat töltötték. A tűzről a hozzátartók értesítették a hatóságot.
A nyáron

A parancsnokságon elmondták, nyáron, a hosszan tartó kánikula ellenére csupán három komoly tűzesethez kellett Jánossomorjára vonulniuk, ebből egy tarlóégés, és két, belterületi pince- illetve garázstűz volt, melyek komoly veszélyt hordoztak magukban. (Köztük e mostani is.)

A parancsnokságon kiemelték a helyi önkéntes tűzoltók tevékenységét. A jól működő helyi szervezet minőségét jelzi, hogy nemcsak Jánossomorján, de megállapodásuk szerint a környező településeken is a mosonmagyaróvári tűzoltók segítségére sietnek a helyi fiúk. Képzettségük, hozzáértésük mellett a 2000 literes Steyer tűzoltókocsi is óriási segítség. Megbecsülésüket jelzi, hogy új telephelyre is költöznek hamarosan, a Dózsa György utcai volt határőrlaktanyába – mondták a parancsnokságon.

-hirdetés- -hirdetés-