Közel hatszázmilliós beruházással valósulhat meg a mosonszentpétertől a határátkelőhelyig húzódó út korszerűsítése. A fejlesztésekkel a belváros több ponton is új formát ölt majd. A részletes terveket az augusztusi közmeghallgatáson mutatták be a közönségnek.

Augusztus 11-én tartotta éves közmeghallgatását Jánossomorja város Önkormányzata, melynek fő témája a városunkat az országhatárral összekötő útszakasz felújítása volt. A 86-os főút mosonszentpéteri leágazásától a határátkelőhelyig terjedő, már rendkívül elhasználódott útszakasz felújítására most egy Uniós pályázat keretében nyílik lehetőség. A határok végleges megszűnésével ugyanis ez az eddig alig használt útszakasz is a közúthálózat részévé válik majd, és mind Jánossomorja, mind Andau, de a tágabb régió számára is nagy jelentőséggel bírhat.

A közmeghallgatáson Dr. Kurunczi Károly polgármester, és az útfelújítás terveit készítő győri Jel-Köz Mérnöki Iroda Kft munkatársai mutatták be a terveket, és válaszoltak a megjelentek kérdéseire. A felújításra szoruló útszakasz közel 7 km hosszúságú. A munka során megerősítenék a burkolatot a teljes útszakaszon, a Nándor és Óvoda utcáig terjedő szakaszt és a városközpontot pedig teljesen átépítenék, forgalomcsillapító szigeteket, kerékpárútat és gyalogátkelőhelyeket létesítve. Rendbe tennék a Szabadság utcában található két autóbuszöblöt, valamint új vízelvezetési rendszert alakítanának ki. A polgármesteri hivatal előtti területen parkolóállásokat alakítanának ki, a szemközti oldalon ugyanakkor parkosításra kerülne sor. Az államhatárig vezető útszakaszt pedig kiszélesítenék, és megerősítenék a burkolatot.

A tájékoztató után a közmeghallgatás résztvevői elfogadták a terveket, így szeptember végéig benyújtható a pályázat, és még ez év végéig eldől, elnyeri-e a szükséges összeget a város. Pozitív döntés esetén 2005-ig el kell kezdeni a munkálatokat. Az előzetesen 590 millió forintba kerülő beruházás azonban ez esetben is két ütemben valósulhat meg, hiszen az esedékes pályázaton csak 500 millió forinthoz juthat hozzá az önkormányzat, így a hiányzó 90 milliót más módon kell előteremteni a későbbiekben.

-hirdetés- -hirdetés-