Nem hoz uborkaszezont a nyár a városi felújítások terén: több utca újul meg, zajlanak a kátyúzások és a nagyobb felújítások is startpozícióba álltak.: Idén öt utca burkolatának felújítását tervezi a város, ebből három már elkezdődött. A Hársfa, a Rózsa és a Bem utcákban már elvégezték a burkolatjavítás előkészítését és a szegélyezést, amelyek augusztus végére fejeződnek be. A Kápolna és a Malom utca zsákutcai szakaszai nyár végén vagy ősszel kerülnek sorra. Ennek oka, hogy a minél problémamentesebb eredmény érdekében az útjavítás előtt a közmű-felújításokat is elvégezteti az utcákban az önkormányzat.

 

 

A kátyúzások is zajlanak a nyári hónapok alatt. A városüzemeltető felmérése szerint több mint 300 négyzetméteren kellett vagy kell még kátyúzni Jánossomorján. Az első félévben erre több mint kétmillió forintot fordít a város. A munkálatok alatt a lakók türelmét is kéri a város.

A pusztasomorjai pihenőpark teljes felújítása július második felében kezdődik. A terület előkészítését már elkezdték, ezért most a megújulásig nélkülözniük kell azt a lakóknak. Az új játszótér azonban több korosztályt is megcéloz majd, egészen a felnőtteknek szóló fittness-eszközökig.

 

 

De a várost átszelő kerékpárút munkálatai is hamarosan indulnak, és várhatóan novemberig befejeződnek. Erről július 26-án lakossági fórumot is tartanak majd az érdeklődőknek az illetékes szakemberek a művelődési házban.

A Magyar Közút a Szent István utca korábban a felújításból kimaradt, mára erősen elhasználódott szakaszát újítja most fel. Az önkormányzat kérésére a kerékpárút építése és a belterületi főút hiányzó szakaszának felújítása egy időben zajlik majd, várhatóan augusztus második felében. Ezt a város hosszas munkájával sikerült elérni, összehangolva a két különböző projektet, észszerűsítve ezzel a munkákat és csökkentve az itt lakók akadályoztatását, hangsúlyozta Bella Sándor, a városüzemeltető vezetője.

 

JTV – HT

 

-hirdetés- -hirdetés-